Ploegchef (etmaaldienst)

Veiligheidsregio Zuid-Limburg is voor Kazerne Maastricht Zuid op zoek naar een ploegchef (etmaaldienst) die zijn ploeg en andere collega’s stimuleert om onze ethische normen en waarden - onze Leefregels - uit te dragen. 

 • Vind je het een uitdaging om de medewerkers van jouw ploeg te enthousiasmeren, stimuleren, uit te dagen en te inspireren? Om ze verder te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling?
 • Ben jij hét voorbeeld voor jouw ploeg en de medewerkers binnen kazerne Maastricht Zuid?
 • Bevorder jij een productieve en stimulerende werkomgeving en weet jij daarbij de ploeg te binden en verbinding te maken over de ploegen heen?
 • Ben jij een binder en verbinder binnen het middenkader en ben je bereid hier een doorontwikkeling mee te maken?
 • En ben je bereid om te investeren in een team, waarbij je ook open staat om zelf te leren en reflecteren?

Dan gaan wij graag met jou om tafel. Vooral als je een baan wilt hebben met een impact op een grote groep mensen.

Als ploegchef coördineer je de werkzaamheden binnen de ploeg en draag je zorg voor de afstemming ervan. Tevens ben je verantwoordelijk voor de initiële en blijvende vakbekwaamheid van jouw ploeg. Als ploegchef vervul je tenminste de functie van bevelvoerder in de warme situatie.

Elke ploegchef van Maastricht Zuid heeft deeltaken. Jij (of één van je collega ploegchefs) bent, samen met de bevelvoerder op jouw ploeg en de deeltaakhouders ademlucht (medewerkers) van de andere ploegen, verantwoordelijk voor de aansturing van het service centrum ademlucht. We zijn benieuwd hoe je tegen dit idee aankijkt.

De ploegchef draagt als eerst leidinggevende ook de personele zorg voor zijn ploeg. Hiertoe beheer je registraties ten behoeve van de personeelsadministratie, zoals de urenverantwoording en je bent casemanager in geval van arbeidsongeschiktheid van een van jouw ploeggenoten. Ook voer jij de gesprekscyclus uit, waaronder beoordelingsgesprekken. Je draagt zorg voor het aanleveren van gegevens ten behoeve van het opstellen van onder meer MARAP’s en houdt planningslijsten en de oefenregistratie bij.

Kortom, je werkzaamheden zijn zeer gevarieerd van aard.

En verder:

 • Heb je minimaal een mbo-4 diploma.
 • Ben je in bezit van het diploma bevelvoerder en heb je ruime ervaring als bevelvoerder.
 • Afgeronde training ‘doelgericht en effectief communiceren voor bevelvoerders’, de leergang Ploegchef van het IFV of een vergelijkbare opleiding is een pré.
 • Denk jij buiten de geijkte kaders en ben jij in staat om met energie en mentale veerkracht resultaten te boeken, die niet altijd voor de hand liggen, maar wel haalbaar zijn.
 • Ben je bereid tot het volgen van aanvullende opleidingen en het werken aan verdere persoonlijke ontwikkeling, waaronder de leergang ploegchef.
 • Ben je bereid om (binnen kaders ATB/ATW) indien nodig buiten je vastgestelde rooster aanwezig te zijn voor bijeenkomsten/ overleggen.

Dit is wat we je bieden:

 • Een prachtige baan bij een organisatie die volop in ontwikkeling is.
 • Salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, in schaal 9 (maximumsalaris € 3968,- bij een fulltime aanstelling). Conform arbeidsvoorwaarden start je in een nieuwe functie het eerste jaar een aanloopjaar (schaal 8) tenzij je al ingeschaald bent in schaal 9. Tevens ontvang je voor het verrichten van onregelmatige diensten een toelage en 18,05% IKB.
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden en alle ruimte om jezelf te ontwikkelen.

Laat van je horen!

Durf jij de uitdaging aan? Dan zijn we benieuwd naar je verhaal. Stuur je cv en motivatiebrief t.a.v. Bryan Clear, via email naar solliciteren@brwzl.nl onder vermelding van vacature Ploegchef. Heb je nog vragen of opmerkingen? Bel Bryan Clear dan via 06-50280994.
Reageren kan tot en met 14 augustus a.s.
De sollicitatiegesprekken zijn gepland op vrijdag 21 augustus 2020 tussen 09.00 en 12.00 uur in de kazerne Maastricht Noord.

Maastricht-Zuid
Molensingel 100
6229 PC Maastricht
088-4507450

Delen