Brandweerofficier

Je wil jezelf uitdagen en echt iets betekenen voor een ander? Bij Veiligheidsregio Zuid-Limburg draag je actief bij aan de veiligheid van meer dan 600.000 mensen! Dat doe je in een netwerkorganisatie waarin samenwerking centraal staat, maar je ook volop ruimte krijgt voor je eigen aanpak en inbreng. Jouw talenten zijn waardevol voor ons, jouw ideeën brengen ons verder. We zijn een lerende organisatie, continu in ontwikkeling en juist dat maakt het werken bij ons zo interessant.

Wat ga je doen als Brandweerofficier (M/V) in opleiding?

Je gaat werken voor de brandweerorganisatie binnen Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Je loopbaan staat in het teken van leiderschap waarbij doorgroei naar het strategische niveau tot de mogelijkheden behoort. Je kunt actief zijn als leidinggevende, projectleider of toonaangevend specialist. Jouw loopbaan wordt een op maat gemaakt traject. Daarnaast kun je worden ingezet als officier van dienst bij diverse incidenten, variërend van een ongeval met gevaarlijke stoffen tot een vliegtuigramp.

De tweejarige voltijdsopleiding Brandweerofficier, die in september 2020 start, wordt verzorgd door de Brandweeracademie, onderdeel van het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV). De Brandweeracademie heeft als wettelijke taak het ontwikkelen en verzorgen van officiersopleidingen voor de brandweer.

Binnen Veiligheidsregio Zuid-Limburg werken de 16 gemeenten, brandweer, politie en de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio met elkaar samen om bij een ramp of crisis zo effectief mogelijk op te kunnen treden. Als je bij ons komt werken, krijg je er in één keer 810 collega’s bij, waaronder 550 brandweervrijwilligers.

  • je volgt onderwijs bij de Brandweeracademie in Arnhem en leert door stages de praktijk kennen
  • tijdens en na succesvolle afronding van de opleiding Brandweerofficier maak je nadere loopbaanafspraken
  • een aanstelling voor 2 jaar vanaf september 2020, met zicht op een vast dienstverband
  • salaris tussen € 2.459,- en € 3.520,- bij een fulltime dienstverband (schaal 8) plus 17,05% IKB
  • je bezit een HBO (240 ECTS) of universitair diploma (minimaal bachelor), bij voorkeur in een chemische richting
  • je bent fysiek fit,  hebt geen hoogte- of engtevrees, beschikt over zwemvaardigheid en bent in bezit van rijbewijs B
  • je voelt verschillende belangen aan en kan  er mee omgaan, bent besluitvaardig en reflectievermogen is een van jouw kwaliteiten
  • je bent woonachtig binnen de grenzen van Veiligheidsregio Zuid-Limburg of bent  bereid om te verhuizen

Jij hebt ambitie, doorzettingsvermogen en staat stevig in je schoenen.

Gaat samenwerken je goed af en ben je gewend om altijd kritisch gevolgd te worden? Beschik je over leiderschapskwaliteiten en heb je oog voor mensen? Heb jij een pré, omdat je een chemische achtergrond hebt?

Interesse?

Durf jij de uitdaging aan? Meld je aan voor de infodag op zaterdag 14 maart 2020 via www.brandweerofficier.nl. Heb je vragen, bel de heer E. Wagemans op 06 50281075. Solliciteren kan via www.vrzl.nl/werken-bij-vrzl of per mail naar solliciteren@vrzl.nl t.a.v. de heer E. Wagemans.

Reageren kan tot en met 22 maart 2020.

 

Veiligheidsregio Zuid-Limburg


Delen