Uitslaande brand in twee-onder-een-kapwoning

  • Amstenrade
  • 11 juni 2018

In een twee-onder-een-kapwoning heeft zondagavond een uitslaande brand gewoed. Alle vijf bewoners konden tijdig de woning verlaten, maar drie van hen moesten behandeld worden voor het inademen van rook.

Zondagavond rond 23.50 uur is de brandweer gealarmeerd voor een woningbrand aan de Kasteelstraat in Amstenrade. Bij aankomst bleek de brand uitslaand te zijn en de bewoners reeds veilig buiten te zijn. Alle gezinsleden, 2 volwassenen en 3 kinderen, en hun 2 honden waren bij het uitbreken van de brand nog binnen. Mede met hulp van omwonenden konden zij het huis ontvluchten via de achterzijde. Drie personen hebben rook ingeademd en zijn daarvoor ter plekke behandeld door de ambulancedienst. Met het inzetten van 2 blusvoertuigen heeft de brandweer uitbreiding naar de naastgelegen woning weten te voorkomen en was de brand binnen een half uur onder controle. 

De brand heeft op de begane grond, eerste verdieping en zolder gewoed. Door de schade die hierbij is ontstaan, konden de bewoners die nacht niet terug naar huis en hebben zij elders onderdak gekregen. De oorzaak van de brand is niet bekend.


Delen