Brandweerduikers zoeken naar persoon te water in Julianakanaal

  • Stein
  • 02 juli 2018

In het Julianakanaal is vanochtend gezocht naar een persoon die daar te water is geraakt. Na ongeveer drie uur zijn de brandweerduikers zonder resultaat gestopt met zoeken en heeft de politie het verder overgenomen.

Maandagochtend rond 9.00 uur heeft de meldkamer meerdere meldingen ontvangen van een persoon die te water is geraakt in het Julianakanaal ter hoogte van Stein. Het scheepvaartverkeer is stilgelegd en brandweerduikers zijn rondom de gemelde locatie gaan zoeken naar deze persoon. Over een lengte van 30 meter is het kanaal over de hele breedte afgezocht door de duikers. Ook de politiehelikopter is ingezet om het wateroppervlak snel te kunnen afzoeken. Vervolgens is het zoekgebied uitgebreid tot een lengte van 150 meter kanaal en zijn er twee sonarboten ingezet. Met een sonar kan de bodem van het kanaal in een brede baan gescand worden op silhouetten van personen.

Brandweer Zuid-Limburg heeft bij het zoeken ondersteuning gekregen van een duikteam en sonarboot van Brandweer Maasmechelen uit België.

Drie uur na het begin van de zoektocht is de persoon nog niet gevonden en zijn de brandweerduikers gestopt met zoeken. De politie heeft het zoeken verder overgenomen.

Delen