Brandweer Zuid-Limburg voert parkeeractie uit

  • Zuid-Limburg
  • 30 maart 2018

Bij brand telt elke seconde. Een klein brandje kan zich snel ontwikkelen tot een grote uitslaande brand die veel schade aanricht. Het is dus belangrijk dat de brandweer snel ter plaatse is. Regelmatig doen zich echter situaties voor waarbij de doorgang voor de voertuigen van de hulpdiensten te smal is door geparkeerde auto’s. 

Niet iedereen is zich ervan bewust dat een hinderlijk geparkeerde auto grote gevolgen kan hebben voor de bereikbaarheid van de hulpdiensten. In april start de Brandweer Zuid-Limburg daarom een actie om mensen bewust te maken van het gevolg dat hun parkeergedrag kan hebben. 

Tijdens reguliere werkzaamheden in het verzorgingsgebied van een kazerne, zullen bestuurders van hinderlijk geparkeerde auto’s door middel van een flyer onder de ruitenwisser, geattendeerd worden op hun parkeergedrag. Op die manier hoopt de brandweer te voorkomen dat tijdens een daadwerkelijke inzet de doorgang belemmerd wordt. 

De brandweer heeft een doorrijbreedte van 3,5 meter. Dat zijn ongeveer twee personenauto’s naast elkaar. In een smalle straat, waar aan beide kanten auto’s geparkeerd staan, wordt het al snel te krap. Ook moet een brandweervoertuig een bocht ruim kunnen nemen. Dat is onmogelijk als er op de hoek een auto geparkeerd staat.

.

Afbeelding 01.png
Afbeelding 02.png
Wij gebruiken cookies