Ammoniak vrijgekomen bij melaminefabriek op Chemelot-terrein

  • Sittard-Geleen
  • 31 mei 2018

Door het vrijkomen van ammoniak op het Chemelot-terrein hebben 10 personen ademhalingsmoeilijkheden gehad. Ook moest een nabijgelegen fabriek ontruimd worden. Na enkele uren konden de medewerkers van de melaminefabriek de fabriek weer stabiel in bedrijf krijgen en was de situatie weer veilig.

Donderdagmiddag rond half vier is de brandweer gealarmeerd vanwege het vrijkomen van ammoniak bij een melaminefabriek op het Chemelot-terrein. Hierdoor hebben 10 medewerkers ademhalingsproblemen gekregen. Eén van hen is naar het ziekenhuis gebracht, maar mocht dezelfde middag het ziekenhuis weer verlaten, en de anderen zijn ter plekke opgevangen.

De naastgelegen fabrieken zijn meteen ontruimd. Deze medewerkers zijn opgevangen in de daarvoor bestemde veilige ruimtes op het Chemelot terrein. De bedrijfsbrandweer van Chemelot heeft waterschermen rond de melaminefabriek opgesteld om te voorkomen dat de ammoniak zich verder zou verspreiden. Continue metingen toonden aan dat het waterscherm effectief was.

Rond 17.30 uur is het sein veilig gegeven en konden de medewerkers de veilige ruimtes weer verlaten.

Delen