14 april - Euregionale Zwaailichtendag in Kerkrade

  • Kerkrade
  • 06 april 2018

Tijdens de Euregionale Zwaailichtendag op zaterdag 14 april van 12.00 uur tot 17.00 uur in het centrum van Kerkrade zullen tal van hulpdiensten en aanverwante organisaties hun werkzaamheden en materiaal laten zien.

Zo zullen onder andere Korps Mariniers en Marine, Stichting Wensulance, Koninklijke Luchtmacht, Koninklijke Landmacht, GGDZL/Ambulancedienst, Handhaving, Rode Kruis, EHBO-vereniging Bleijerheide, Burgernet, Arcus College, Buitendienst gemeente Kerkrade, Politie, Brandweer, Duitse en Belgische hulpdiensten, Slachtofferhulp, Halt Team Limburg, Koninklijke Marechaussee, Dierenambulance, Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij Maastricht, Brandwonden Stichting, Motorrijtuigenbelasting, Wijkpreventieteams Kerkrade, Buurt WhatsApp Kerkrade, Perfect Brandpreventie, Vereniging voor Intensive Zorgverlening LVIZ, Rd4, Traffic Safety, Buro Rij & Verkeersveiligheid en politiehonden aanwezig zijn.

De deelnemers zullen hun werkzaamheden presenteren aan de hand van verrassende voertuigen, spannende simulatoren en veel meer speciaal materiaal. Daarnaast kan aan de hulpverleners alles over hun werkzaamheden gevraagd worden.

Themagebieden

Het evenementengebied is ingedeeld in themagebieden. De Markt zal in het teken staan van politie en aan openbare orde gerelateerde hulpdiensten, het Kerkplein zal gevuld zijn met oldtimers van hulpdiensten, het Europaplein (rond de Rodahal) zal het terrein zijn van brandweer en ambulance, in het Stadspark staat Defensie en in de Niersprinkstraat/Hoofdstraat zullen de overige hulpdiensten staan.

Naast de vele aanwezige hulpdiensten is er een uitgebreid muzikaal programma en is er volop jeugdanimatie. Kortom, de Euregionale Zwaailichtendag is een leerzaam en leuk dagje uit voor jong en oud!

Wij gebruiken cookies