Woningen ontruimd vanwege explosiegevaar door gaslekkage

  • Vaals
  • 26 januari 2017

In de Laatbankstraat hebben de aanwezige bewoners van 18 woningen hun huis moeten verlaten, omdat er explosiegevaar was door een gaslekkage. Enexis heeft de lekkage opgespoord en veilig gesteld, zodat de omwonenden na enige uren weer terug naar huis konden.

De brandweer werd donderdag rond het middaguur gealarmeerd voor een sterke gaslucht op straat in de Laatbankstraat in Vaals. Metingen van de brandweer en Enexis wezen uit dat er een gaslekkage was. Omdat er sprake was van explosiegevaar, zijn woningen in de buurt van de lekkage ontruimd. De bewoners van in totaal 18 huizen werden in het gemeentehuis van Vaals opgevangen.

Door de vorst in de grond heeft Enexis langer dan gebruikelijk nodig gehad om het lek in de gasleiding te kunnen blootleggen. Daarna heeft Enexis de lekkage verholpen, zodat de situatie weer veilig was. Rond 16.30 uur mochten alle bewoners daarom weer naar huis.

De definitieve reparatie van de gasleiding zal morgen door Enexis uitgevoerd worden. Aangezien de gastoevoer naar de huizen daarvoor niet hoeft te worden afgesloten, zullen de omwonenden daar weinig van merken.

Delen