Uitslaande brand in appartementencomplex

  • Heerlen
  • 22 maart 2017

Aan de Heerenweg heeft vannacht een uitslaande brand gewoed in een appartementencomplex. Alle bewoners konden het pand tijdig verlaten. Zeven mensen werden in verband met rookinhalatie ter plekke behandeld door ambulancepersoneel. Een opgeroepen traumaheli hoefde niet te worden ingezet. 

Vannacht kreeg de brandweer rond 04:00 uur de melding van een binnenbrand. Het bleek te gaan om een uitslaande brand en omdat er in eerste instantie sprake was van een vermiste persoon, schaalde de brandweer op. Ook werd een traumahelikopter opgeroepen.
Het bleek dat iedereen het pand tijdig had kunnen verlaten en de heli hoefde niet te worden ingezet. Zeven bewoners hadden teveel rook ingeademd. Zij werden ter plekke behandeld door het ambulancepersoneel. 

De brand betrof een gasbrand en Enexis werd opgeroepen om het gas af te sluiten. Daarna kon de brandweer beginnen met controleren en nablussen. Dit werd bemoeilijkt doordat het vuur aan de achterzijde van het pand niet goed te bereiken was. Om er beter bij te kunnen werd het dak opengebroken.

Om 09:00 uur kon het sein brand meester worden gegeven.

De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

 

Delen