Grote brand restaurant in historisch centrum

  • Valkenburg aan de Geul
  • 13 mei 2017

In het historisch centrum van Valkenburg is er brand geweest in een restaurant, waardoor er brand- en rookschade is ontstaan. Er waren bij het uitbreken van de brand geen personen aanwezig in het restaurant.

De brandweer werd zaterdagochtend om kwart voor 10 gealarmeerd voor een binnenbrand bij een restaurant aan de Grotestraat Centrum in Valkenburg. De brand bleek bij aankomst uitslaand te zijn en er werd opgeschaald naar grote brand. Het restaurant was toen nog niet open en er was nog geen personeel binnen.

De brandweer heeft met 3 blusvoertuigen en een ladderwagen kunnen voorkomen dat de brand zich uitbreidde naar de aangrenzende panden. Na ongeveer anderhalf uur was de brand onder controle. De brand woedde op de begane grond van het restaurant, waar daarom ook de meeste schade is ontstaan. Behalve brandschade is er ook rookschade in de rest van het gebouw en in één van de panden ernaast. Vanwege de brand is de Grotestraat Centrum enige uren afgesloten geweest tussen de Walravenstraat en De Guascostraat. De oorzaak van de brand is onbekend.

Delen