Grote brand Cityflat Geleen

  • Geleen
  • 29 mei 2017

Maandag avond rond 20 uur is er brand uitgebroken in het appartementencomplex 'Cityflat' aan de Ryksweg te Geleen. De brand is ontstaan op het balkon van een woning op de derde verdieping door een frituurpan. Het vuur is naar de woning overgeslagen en heeft daar veel schade aangericht.

De brandweer was met groot materieel ter plaatse en had het vuur snel onder controle. Door de brand was er een grote rookontwikkeling hierdoor hebben enkele andere woningen ook schade geleden. De bewoners van de ontruimde woningen zijn tijdens de inzet opgevangen in een nabijgelegen schoolgebouw Sterrenrijk. 

In het appartementencomplex bevinden zich in totaal 133 woningen. Door de brand zijn momenteel 11 woningen tijdelijk onbewoonbaar. Deze bewoners zijn opgevangen door familie of anderszins. De andere bewoners konden rond 22.30 uur weer gefaseerd terug naar hun woningen.

Helaas hebben twee bewoners verwondingen opgelopen en zijn deze per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Beide hadden inhaleringsproblemen, tevens had de bewoner waar de brand ontstaan is lichte brandwonden waardoor deze een nacht in het ziekenhuis dient te blijven.

Rond middernacht konden de hulpdiensten huiswaarts keren.

Delen