Teamleider Risicobeheersing

36 uur per week

In deze functie:

  • Zorg je voor stevige positionering van jouw team en versterk je de verbinding met de gemeenten en externe partners;
  • Geef je mede vorm aan de veranderopgave waar de afdeling risico- en crisisbeheersing voor staat;
  • Geef je leiding aan een divers team bestaande uit 26 medewerkers.

Wat ga je doen?
Het team risicobeheersing adviseert  onder meer  aan gemeenten op het gebied van omgevingsveiligheid, brandveiligheid en evenementenveiligheid en werkt daarbij nauw samen met collega’s van de afdeling Brandweerzorg. Het team zorgt daarnaast voor een optimale voorbereiding op de komst van de omgevingswet. De omgevingswet zorgt voor een nieuw speelveld van samenwerking, positionering en advisering. We verwachten dat je hier een duidelijke visie op hebt.. Binnen het taakveld vragen ook de gevolgen voor risicobeheersing ten aanzien van advisering op het gebied van energietransitie en klimaatadaptatie de nodige aandacht.
Andere belangrijke onderwerpen waar binnen risicobeheersing de focus op ligt zijn verdere digitalisering van de adviestaak en het toezicht op brandveilig gebruik. Hoe helpt digitalisering ons in het werk dat we doen en op welke wijze voegt het daadwerkelijk iets toe? Hoe neem jij je medewerkers hierin mee en maak je ze onderdeel van deze ontwikkeling?
Het laatste speerpunt ligt op  het thema (brand)veilig leven. Voorlichting aan burger, bedrijven, scholen en instellingen is van groot belang om de mate van brandveiligheid en bewustzijn te vergroten. We willen dat onze producten van jong tot oud aanspreken. We verwachten van jou innovatieve ideeën om hier invulling aan te geven.  Hierbij zoekt VrZW de (inter-)regionale samenwerking op en verbinding met andere relevante externe partijen. Ben jij een netwerker en weet je te komen tot duurzame verbinding en samenwerking dan zoeken we jou!!

Heb jij het in je?
In deze functie is het belangrijk dat je:

  • HBO- werk en denkniveau hebt
  • ervaring hebt in het leidinggeven aan professionals
  • ervaring binnen of affiniteit met de brandweer hebt
  • snel kunt schakelen en verbinding kan leggen tussen de vele onderwerpen die spelen op het gebied van risicobeheersing
  • omgevingsbewust bent
  • bestuurlijk sensitief bent
  • beschikt over een inclusieve en faciliterende managementstijl.

Beschikbaarheid voor een piketfunctie binnen de crisisstructuur of brandweer is geen vereiste, wel een pré.

Bij VrZW kun je rekenen op:
Een salaris van maximaal € 5814,-- bruto per maand, afhankelijk van diploma’s en ervaring (schaal 12, bij een 36-urige werkweek).

We bieden je een tijdelijk dienstverband van een jaar. Functioneer je goed? Dan bieden we je na een jaar een vast dienstverband. Naast je salaris ontvang je een vrij besteedbaar budget van 17.05% van je salaris. Dit kun je laten uitbetalen of bijvoorbeeld inzetten voor het kopen van verlof. VrZW kent een goede reiskostenregeling en mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen.

Word jij onze nieuwe collega?
We zien jouw sollicitatie graag tegemoet! Je kunt tot en met 30 augustus a.s. reageren via https://vrzw.recruitee.com/o/teamleider-risicobeheersing

Natuurlijk houden we in de sollicitatiegesprekken rekening met de richtlijnen van het RIVM. Dit betekent dat het eerste sollicitatiegesprek in principe een video gesprek is. Dit gesprek vindt plaats op 4 september. We vragen je met deze datum rekening te houden.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Heb je vragen over deze vacature?
Neem dan even contact op met Iwan Schaap, afdelingshoofd risico- en crisisbeheersing, via 06-53256114.

Werken bij VrZW
Binnen Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland werken brandweer, politie, GHOR en gemeenten van de regio Zaanstreek-Waterland samen aan de voorbereiding op en bestrijding van incidenten, crises en rampen. Meer weten? Op vrzw.nl vertellen we je er alles over.

Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland staat midden in de samenleving. Wij werken hard aan een open cultuur met ruimte voor divers talent. Divers samengestelde teams presteren beter. Voor ons is diversiteit meer dan alleen het verschil tussen man en vrouw. Diversiteit zit ook in de verschillende kwaliteiten van mensen, in de manier van werken en de manier van denken. Ons streven is dat onze organisatie een afspiegeling is van de samenleving met al haar verschillen.

Zaandam-Prins Bernhardplein
Prins Bernhardplein 112
1508 XB Zaandam
088 - 751 20 00

Delen