Teamleider personeel en organisatie / managementondersteuning (36 uur per week)

Bij Veiligheidsregio Zaanstreek Waterland (VrZW) werken ruim 225 beroeps medewerkers en 500 vrijwilligers in een operationele organisatie aan de veiligheid van de burgers in Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Monnickendam, Oostzaan, Purmerend, Waterland, Wormerland en Zaanstad. Dat doen wij samen met collega’s van politie, gemeenten en de geneeskundige hulpverlening: samen voor veilig. Werken bij VrZW betekent dat je werk doet, dat er toe doet.

De afdeling
VrZW is een relatief jonge organisatie en dus volop in ontwikkeling. De afdeling bedrijfsvoering is partner van de collega’s in het primaire proces en heeft een belangrijke rol. Een slagvaardige organisatie kan immers niet zonder een toegesneden ondersteuning. Wij zijn vol ambitie om de organisatieontwikkeling verder vorm te geven. Daarbij zoeken we een teamleider voor het team personeel en organisatie / managementondersteuning.

Jouw werkterrein
Het team personeel en organisatie / managementondersteuning is een divers samengesteld team van betrokken en gedreven professionals. Het is verantwoordelijk voor beleid, advies en beheer op drie belangrijke gebieden, namelijk:

 • Personeel;
 • Organisatie ontwikkeling;
 • Managementondersteuning.

Het team bestaat uit zo’n 22 fte en ontwikkelt zowel beleidsmatig als beheersmatig steeds verder door. De teamleider personeel en organisatie / managementondersteuning heeft een belangrijke, richtinggevende rol in de ontwikkeling van de organisatie, ons leiderschap en de medewerkers.

Een greep uit de thema’s waarmee je samen met collega’s aan de slag gaat:

 • De verdere implementatie van een nieuw personeelsinformatie systeem, Youforce van Raet
 • Het vergroten van de interne en externe mobiliteit van medewerkers
 • Het ontwikkelen van een visie en aanpak op het gebied van diversiteit
 • Het voorbereiden op de normalisering van de rechtspositie van ambtenaren
 • De doorontwikkeling van de organisatie in het algemeen en de afdeling in het bijzonder
 • Het verder vormgeven van de managementondersteuning.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een teamleider personeel en organisatie / managementondersteuning die vanuit een duidelijke visie veranderingen initieert, processen optimaliseert en mensen meekrijgt. Als teamleider kan je uitstekend prioriteiten stellen en heb je een duidelijke visie op het P&O werkveld en ontwikkeling van het team. Met je team weet je resultaten te behalen die er toe doen.

Je hebt een ontwikkelingsgerichte aanpak, zowel naar het werk als naar de medewerkers binnen je team. Door je mensgerichte stijl van leidinggeven zorg je ervoor dat de medewerkers in je team het beste van zichzelf laten zien. Verder ben je een (kritische) sparringpartner die het ontwikkelproces aanjaagt en monitort. Bij het realiseren van de resultaten vind je de goede balans tussen sturen en ruimte geven.

In je gesprekken met medewerkers, collega-teamleiders, je manager en de bestuurder geef je blijk van gedegen vakinhoudelijke kennis op het gebied van personeel en organisatie. Je hebt daarnaast affiniteit met het vak van managementondersteuner en het werken in een operationele organisatie.

Wij verwachten daarom:

 • Academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur in de richting van P&O, bedrijfskunde of bestuurskunde;
 • Aantoonbare kennis en ruime ervaring in een leidinggevende rol binnen het P&O domein;
 • Aantoonbare ervaring met het aansturen van professionals;
 • Aantoonbare ervaring met veranderingsprocessen binnen een complexe omgeving.

Wat bieden wij
Een uitdagende functie binnen een dynamische organisatie die in een veranderingsproces zit. Dit betekent dat er ook in organisatorische zin veel van je wordt verwacht; een functie met veel kansen en uitdagingen.

De functie is ingeschaald in schaal 12. Afhankelijk van jouw kennis en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 5520,00,-- bruto per maand. Naast een goed salaris, zijn er diverse interessante arbeidsvoorwaarden, zoals een 36-urige werkweek, opleidingsmogelijkheden en een goede pensioenvoorziening. Ook ontvang je elke maand een individueel keuze budget om naar eigen inzicht te besteden, bijvoorbeeld aan extra vakantiedagen. 

En dus…:
Breng jij de ambities en opgaven van het team personeel en organisatie / managementondersteuning tot succesvolle realisatie? Weet jij het team verder te ontwikkelen tot een hoogwaardig team van deskundigen? Kun je mensen meenemen in en mede richting geven aan de ontwikkeling van de organisatie? Dan zoeken we jou!

Inlichtingen en sollicitaties
Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Joep Rozendal, afdelingshoofd bedrijfsvoering (075 - 681 15 26). VrZW streeft naar divers samengestelde teams. We nodigen graag iedereen die voldoet aan het gevraagde profiel uit om hun interesse kenbaar te maken.

Ben je geïnteresseerd en wil je als teamleider personeel en organisatie / managementondersteuning bij ons aan de slag? Stuur voor 11 februari a.s. je sollicitatiebrief en CV naar werkenbij@vrzw.nl.

We houden de sollicitatiegesprekken op 21 februari a.s. en vragen je hier alvast rekening mee te houden.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet gewenst.

 

Zaandam-Prins Bernhardplein
Prins Bernhardplein 112
1508 XB Zaandam
075-6811811

Vacatures

Ben jij op zoek naar een baan in een dynamische omgeving en wil je ook jouw bijdrage leveren aan een veilige samenleving? Dan zijn we op zoek naar jou!

brw6.jpg
Wij gebruiken cookies