Teamleider crisisbeheersing

36 uur per week

In deze functie:

  • Zorg je voor stevige positionering van je team en verbinding met externe partners
  • Geef je mede vorm aan de interne veranderopgave waar de nieuwe afdeling risico- en crisisbeheersing voor staat en versterk je de verbinding met teamleiders en medewerkers van de teams risicobeheersing en GHOR
  • Geef je coachend leiding aan het team, bestaande uit 12 professionals

Wat ga je doen?
Het team crisisbeheersing realiseert en faciliteert een optimale voorbereiding op de bestrijding van (nieuwe vormen van) crises en rampen. Het zorgt voor de beleidskaders binnen de crisisorganisatie en de verbinding met onze vitale (crisis-)partners. Belangrijke uitdaging is het bieden van een platform voor het verbeteren van het lerend vermogen bij oefeningen en incidenten. Dit vraagt andere manieren van registreren, evalueren en waarnemen en nieuwe vormen van het ontsluiten van leerervaringen naar de crisisfunctionarissen. Je hebt hier een duidelijke visie op, volgt de snelle ontwikkelingen binnen het vakgebied op de voet en weet je medewerkers en  partners hierin mee te nemen.
Nieuwe crisistypen vragen ook om nieuwe netwerken. Als netwerker pur sang, zoek je hiervoor de samenwerking en verbinding op en weet je waar nodig stevig positie te houden. Bijvoorbeeld door mee te bouwen  aan het programma ‘versterking crisisbeheersing’ binnen Noord West 4 verband.
Jouw medewerkers hebben aan jou een leidinggevende die stuurt op hoofdlijnen en ruimte en vertrouwen geeft om doelen te halen.
Je maakt, samen met de teamleiders risicobeheersing en GHOR, onderdeel uit van het management overleg van de nieuwe afdeling risico en crisisbeheersing. Je denkt mee over de tactisch strategische koers van de afdeling, waarbij samenwerken voorop staat.

Heb jij het in je?
In deze functie is het belangrijk dat je:

  • academisch werk- en denkniveau hebt
  • ervaring hebt als leidinggevende aan een team professionals
  • affiniteit hebt met, of ervaring hebt in, de crisisorganisatie
  • analytisch sterk ontwikkeld bent
  • goed kunt netwerken
  • over bestuurlijke sensitiviteit beschikt
  • een inclusieve en coachende managementstijl hebt

Bij VrZW kun je rekenen op:
Een salaris van maximaal € 5756,-- bruto per maand, afhankelijk van diploma’s en ervaring (schaal 12, bij een 36-urige werkweek).
We bieden je een tijdelijk dienstverband van een jaar. Functioneer je goed? Dan bieden we je na een jaar een vast dienstverband. Naast je salaris ontvang je een vrij besteedbaar budget van 17.05% van je salaris. Dit kun je laten uitbetalen of bijvoorbeeld inzetten voor het kopen van verlof.
VrZW kent een goede reiskostenregeling en mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen.

Word jij onze nieuwe collega?
We zien jouw sollicitatie graag tegemoet! Je kunt tot en met 3 mei a.s. reageren via

https://vrzw.recruitee.com/o/teamleider-crisisbeheersing

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 20 en 21. Natuurlijk houden we rekening met de richtlijnen van het RIVM. Dit betekent dat het eerste sollicitatiegesprek in principe een video gesprek is.

Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Heb je vragen over deze vacature?
Neem dan even contact op met Iwan Schaap, afdelingshoofd risico- en crisisbeheersing, via 06-53256114.

Werken bij VrZW
Binnen Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland werken brandweer, politie, GHOR en gemeenten van de regio Zaanstreek-Waterland samen aan de voorbereiding op en bestrijding van incidenten, crises en rampen. Meer weten? Op vrzw.nl vertellen we je er alles over.

Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland staat midden in de samenleving. Wij werken hard aan een open cultuur met ruimte voor divers talent. Divers samengestelde teams presteren beter. Voor ons is diversiteit meer dan alleen het verschil tussen man en vrouw. Diversiteit zit ook in de verschillende kwaliteiten van mensen, in de manier van werken en de manier van denken. Ons streven is dat onze organisatie een afspiegeling is van de samenleving met al haar verschillen.

Zaandam-Prins Bernhardplein
Prins Bernhardplein 112
1508 XB Zaandam
088 - 751 20 00

Delen