Strategisch adviseur veiligheidsbeleid & strategie A

Binnen Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland (VrZW) werken brandweer, politie, GHOR en gemeenten van de regio Zaanstreek-Waterland samen aan de voorbereiding op en bestrijding van incidenten, crises en rampen.

Team Veiligheidsbeleid & Strategie (V&S) ondersteunt proactief het bestuur, de veiligheidsdirectie, de directeur, het MT en de afdelingen op het gebied van strategische (beleids)advisering en besluitvormingsprocessen. Hierbij zijn kwaliteit, tijdigheid, transparantie en betrouwbaarheid essentieel.

Het team/wat ga je doen
Het team V&S is verantwoordelijk voor het opstellen van het beleidsplan van VrZW en heeft een belangrijke rol in de totstandkoming van de Planning & Control producten van de organisatie. Team V&S voert de inhoudelijke secretariaten van de verschillende bestuurs- en directievergaderingen. In de rol van secretaris zorgt de strategisch adviseur voor doorgeleiding en toetsing van stukken en verbetering van de kwaliteit van de besluitvormingsprocessen. Daarnaast is het bevorderen van de integraliteit van beleid en het bewaken van de (samenhang van de) termijnagenda’s een belangrijke taak. Team V&S bestaat uit drie strategisch adviseurs (2 fte) en valt direct onder de directeur VrZW.

Er is een vacature ontstaan voor: Strategisch adviseur veiligheidsbeleid & strategie A

Wie zoeken wij?
Een enthousiaste en ervaren collega die bijdraagt aan organisatie brede, complexe en strategische vraagstukken. Als strategisch adviseur met een hands-on aanpak ben je ook sparringpartner voor het bestuur, de directeur en het managementteam. Je kunt snel schakelen en weet belangentegenstellingen te overbruggen. Je hebt er plezier in om zowel zelfstandig werkzaamheden op te pakken als in teamverband te werken. Je heb als Strategisch adviseur zowel binnen als buiten de veiligheidsregio een belangrijke signaal- en netwerkfunctie en je presteert goed onder druk.

Functie-eisen

  • ruime (> 5 jaar)ervaring in deze functie of in een vergelijkbare functie;
  • gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen; uitstekende communicatieve- en schriftelijke vaardigheden;
  • WO werk- en denkniveau, bij voorkeur opleiding Bestuurskunde of Rechten
  • kennis van de veiligheidsregio is een pre;

Competenties

  • resultaatgericht
  • samenwerken
  • omgevingsbewustzijn
  • visie
  • initiatiefrijk

Wat bieden wij?
Wij bieden je een uitdagende functie binnen een dynamische organisatie die er maatschappelijk toe doet. Bij deze functie is een salaris bepaald, afhankelijk van kennis en ervaring, van maximaal € 5.520,-,- bruto per maand (schaal 12) bij een 36-urige werkweek. Naast je salaris beschik je over een vrij besteedbaar budget. Dit individueel Keuzebudget (IKB) bedraagt circa 17.% van je maandsalaris en kun je voor diverse doelen gebruiken.

Inlichtingen en sollicitaties
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Hilda Raasing, directeur VrZW (075 - 681 18 90) of Angéliquè de Regt, strategisch adviseur (06 - 512 728 30).

Heb je interesse en wil je VrZW komen versterken als Strategisch adviseur? Wij zien jouw sollicitatie graag tegemoet!
Stuur je motivatiebrief en cv dan uiterlijk op 30 november 2018 naar werkenbij@vrzw.nl.

De sollicitatiegesprekken worden gepland op vrijdag 14 december (in de ochtend). We vragen je daar alvast rekening mee te houden. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure

Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland staat midden in de samenleving. Daarom zetten wij in op meer diversiteit binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken wij hard aan een open cultuur met ruimte voor divers talent. Voor ons is diversiteit meer dan alleen het verschil tussen man en vrouw. Diversiteit zit ook in de verschillende kwaliteiten van mensen, in de manier van werken en de manier van denken. Ons streven is daarom dat onze organisatie een afspiegeling is van de samenleving met al haar verschillen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet gewenst.

Zaandam-Prins Bernhardplein
Prins Bernhardplein 112
1508 XB Zaandam
075-6811811
Wij gebruiken cookies