Strategisch adviseur A (voor 28 uur per week)

Binnen Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland (VrZW) werken brandweer, politie, GHOR en gemeenten van de regio Zaanstreek-Waterland samen aan de voorbereiding op en bestrijding van incidenten, crises en rampen.

Het team
Veiligheidsbeleid & Strategie (V&S) ondersteunt proactief het bestuur, de veiligheidsdirectie, de directeur, het MT en de afdelingen op het gebied van strategische (beleids)advisering en besluitvormingsprocessen. Hierbij zijn kwaliteit, tijdigheid, transparantie en betrouwbaarheid essentieel. Team V&S bestaat uit drie strategisch adviseurs (2 fte) en valt direct onder de directeur VrZW.

Wie zoeken wij?
Als strategisch adviseur zorg je voor een kwalitatief hoogstaande ondersteuning van bestuur, directeur en managementteam. Je levert een stevige inhoudelijke bijdrage aan organisatiebrede, complexe en strategische vraagstukken en geeft mede vorm aan de doorontwikkeling van de organisatie. Hiervoor is het belangrijk dat je snel kunt schakelen en belangentegenstellingen weet te overbruggen.

Je steekt zelf ook de handen uit de mouwen, zelfstandig of samen met anderen in bijvoorbeeld projectteams. Zo draag je bij aan het opstellen van het beleidsplan veiligheidsregio. Ook ondersteun je bij het opstellen van het organisatiebrede jaarplan en monitor je de voortgang. Je hebt samen met het team een belangrijke rol in de totstandkoming van de P&C producten van de organisatie.

Team V&S voert de inhoudelijke secretariaten van de verschillende bestuurs- en directievergaderingen. Als secretaris zorg je onder andere voor doorgeleiding en toetsing van stukken, verbeteren van de kwaliteit van de besluitvormingsprocessen en het bewaken van de (samenhang van de) termijnagenda’s. Je presteert goed onder druk en blijft steeds in verbinding met interne en externe belanghebbenden bij het besluitvormingsproces.

Je hebt, als ogen en oren van de organisatie, een belangrijke signaal- en netwerkfunctie zowel binnen als buiten de veiligheidsregio.

Wat verwachten wij?
We verwachten dat je voldoet aan de volgende functie-eisen:

  • een WO werk- en denkniveau, je hebt bij voorkeur bestuurskunde of rechten gestudeerd;
  • ruime ervaring in soortgelijke functies;
  • gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen;
  • kennis van de veiligheidsregio is een pre;
  • uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden;
  • belangrijke competenties voor deze functie: omgevingsbewust, adviesvaardig, visie, proactief / neemt initiatief, resultaatgericht en creatief.

Wat bieden wij?
Wij bieden je een uitdagende functie aan binnen een dynamische organisatie. Er wordt veel van je verwacht; het is een pittige functie met veel kansen en uitdagingen.
Bij deze functie is een salaris bepaald, afhankelijk van kennis en ervaring, van maximaal
€ 5520,00 bruto per maand (schaal 12) bij een 36-urige werkweek.

Inlichtingen en sollicitaties
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Hilda Raasing, directeur VrZW (075-681 18 90) of Sjoerd Keukens, strategisch adviseur (075 - 681 15 21).

Als veiligheidsregio willen we midden in de samenleving staan. Om iets te kunnen betekenen, is het belangrijk dat we de samenleving begrijpen. Daar hebben we divers personeel voor nodig. Hier houden we rekening mee in de selectieprocedure.

Deze vacature is intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Tot de interne doelgroep behoren medewerkers met een beroepsaanstelling en/of een aanstelling als vrijwilliger bij VrZW óf medewerkers met een aanstelling bij één van de gemeenten binnen de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland.

Heb je interesse en wil je VrZW komen versterken als strategisch adviseur? Stuur dan je motivatiebrief en cv uiterlijk 20 april 2018 naar werkenbij@vrzw.nl.

De sollicitatiegesprekken worden gepland in week 18. We vragen je daar alvast rekening mee te houden wanneer je solliciteert. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet gewenst.

Zaandam-Prins Bernhardplein
Prins Bernhardplein 112
1508 XB Zaandam
075-6811811
Wij gebruiken cookies