Ondersteuner/Hoofd Informatie GHOR-stafsectie corona

Wil jij bijdragen aan de corona crisisbestrijding? Dan zoeken we jou!

Ondersteuner/Hoofd Informatie GHOR-stafsectie corona
(20-32 uur per week, maximaal 6 maanden)

Hoe is het verloop van de corona-besmettingen in onze regio? Wat zijn de knelpunten in de zorgcapaciteit? In hoeverre hebben we te maken met uitval van zorgpersoneel, of schaarste aan persoonlijke beschermingsmiddelen? Dit zijn vragen waarin jij je gaat verdiepen.

Over de crisisorganisatie
Binnen Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland werken de Geneeskundige Hulpverlening Organisatie in de Regio(GHOR), gemeenten, politie en brandweer samen aan de voorbereiding op en bestrijding van incidenten, crises en rampen. De GHOR maakt als team onderdeel uit van VrZW en heeft een rol bij de coördinatie van geneeskundige hulpverlening bij rampen en crises.

In de coronacrisis zijn we opgeschaald naar GRIP-4. De GHOR vervult in de crisisstructuur een spilfunctie op 3 belangrijke taken: informatiemanagement, adviseren aan het openbaar bestuur en ondersteuning zorgcontinuïteit. Daarvoor is intensief contact met functionarissen van de GGD, andere crisisfunctionarissen in het Regionaal Operationeel Team (ROT) en met de ketenpartners in de zorg. De ketencontacten zijn regionaal, bovenregionaal en landelijk georganiseerd. Vanwege de langdurige bemensing van de crisisfuncties trekt de GHOR tijdelijk extra capaciteit aan voor haar stafsectie.

In deze functie:

 • pak je acties op ten behoeve van de geconstateerde vraagstukken op verzoek van de Algemeen Commandant Gezondheidszorg (ACGZ);
 • organiseer, bewaak en evalueer je het informatieproces rondom corona vanuit de geneeskundige keten;
 • onderhoud je hiervoor contacten met de informatie coördinatoren van de zorgpartners (zoals GGD, ziekenhuizen, huisartsenposten en andere zorginstellingen);
 • signaleer je knelpunten binnen de geneeskundige keten, informeer je zorginstellingen en benoem je vraagstukken op het gebied van capaciteit van mensen en middelen, benodigde expertise en zorgcontinuïteit.

Jouw werkdag:
Je dag start met het maken van het actuele informatiebeeld voor de briefing. Daarna bereid je het informatiebeeld voor het regionaal operationeel team (ROT) voor, waarbij je de specifieke aandachtspunten bepaalt. Na het ROT bespreek je de vervolgacties met de ACGZ. Waar nodig help je het Hoofd ondersteuning Witte keten bij de uitvoering van de planvorming. Denk hierbij bijvoorbeeld aan opschalingsplannen in de zorg. ’s Middags maak, deel en archiveer je het verslag van het ROT. Je scant je mailbox, spreekt de ACGZ nog over een aantal speerpunten en verwerkt informatie in het netcentrische systeem LCMS.
Jij bent doorlopend verantwoordelijk voor het actuele situatie beeld in LCMS en presenteert dit aan stafsectie. Hierop kan de ACGZ bouwen en beslissingen baseren. 

Spreekt dit je aan? Dan zoeken we jou!

Heb jij het in je?
In deze functie is het belangrijk dat je:

 • beschikt over HBO werk- en denkniveau;
 • ervaring hebt binnen het zorgdomein en/of het veiligheidsdomein;
 • ervaring hebt met digitale communicatie- en informatie middelen (LCMS);
 • analytisch bent en situaties kernachtig kunt samenvatten;
 • zelfstandig en gestructureerd werkt;
 • je makkelijk beweegt in relevante netwerken waar je geverifieerde informatie ophaalt;
 • zorgvuldig afstemt en goed samenwerkt;
 • stressbestendig bent.

Bij VrZW kun je rekenen op
Wij bieden je een uitdagende functie aan binnen een dynamische organisatie. Je krijgt in principe een aanstelling voor een half jaar. Afhankelijk van de ontwikkelingen rond corona is een verlenging mogelijk.

Bij deze functie is een salaris bepaald, afhankelijk van kennis en ervaring, van maximaal € 3.591, 00 (schaal 8, bij een 36-urige werkweek). Wij bieden je daarnaast een mooi pakket secundaire arbeidsvoorwaarden: een Individueel Keuze Budget (van 17,05% van je salaris), dat je kunt laten uitbetalen of kunt inzetten voor flexibele arbeidsvoorwaarden, waaronder deelname aan een collectieve ziektekostenverzekering. Je bouwt een mooi pensioen op via het ABP.

Je werkt, afhankelijk van de ontwikkelingen rond corona, bij de GGD Zaanstreek-Waterland, de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland (beide te Zaandam), of vanuit huis.  Detachering behoort nadrukkelijk tot de mogelijkheden!

Word jij onze nieuwe collega?
Stuur een motivatiebrief en je C.V. via deze link. We zien je reactie graag tegemoet. Dit kan tot maandag 16 november. De sollicitatiegesprekken zijn voorlopig gepland op vrijdag 20 november. Wil je daarmee alvast rekening houden?

Deze vacature is intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Tot de interne doelgroep behoren medewerkers met een beroepsaanstelling en/of een aanstelling als vrijwilliger bij VrZW, medewerkers van de GGD Zaanstreek-Waterland en medewerkers met een aanstelling bij één van de gemeenten binnen de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland.

Heb je vragen over deze vacature?
Neem dan contact op met Ria Logtenberg, teamleider GHOR Zaanstreek-Waterland, via r.logtenberg@vrzw.nl of 06-10 659 509. 

Werken bij VrZW
Meer weten over onze organisatie? Op www.vrzw.nl vertellen we je er alles over.

Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland staat midden in de samenleving. Wij werken hard aan een open cultuur met ruimte voor divers talent. Divers samengestelde teams presteren beter. Voor ons is diversiteit meer dan alleen het verschil tussen man en vrouw. Diversiteit zit ook in de verschillende kwaliteiten van mensen, in de manier van werken en de manier van denken. Ons streven is dat onze organisatie een afspiegeling is van de samenleving met al haar verschillen.

 

Zaandam-Prins Bernhardplein
Prins Bernhardplein 112
1508 XB Zaandam
088 - 751 20 00

Delen