Medewerker risico- en crisiscommunicatie

Medewerker risico- en crisiscommunicatie
 36 uur per week

In deze functie:

  • ben je spin in het web op het gebied van risico- en crisiscommunicatie
  • werk je intensief samen met vitale partners binnen en buiten VrZW zodat burgers de juiste informatie ontvangen over veiligheidsrisico’s, crisis en zelfredzaamheid
  • lever je een stevige (multidisciplinaire) bijdrage aan het opstellen van procedures en richtlijnen op het gebied van risico- en crisiscommunicatie en verzorg je rapportages hierover.


Jouw werkdag
Je start je werkdag met een overleg met je collega van het team communicatie. Jullie maken een bericht voor de website voor de burgers in onze regio over wat ze kunnen doen bij stormschade. Hierna sluit je aan bij een overleg met collega’s van de brandweer. Je hebt een plan van aanpak gemaakt over voorlichting na brand en bent benieuwd naar hun input. Vlak voor je lunchpauze bespreek je met je teamleider de (nieuwe) werkprocedure voor de inzet van NL-alert die je met je directe collega hebt opgesteld. In de middag bereid je je voor op het overleg met collega’s uit de buurtregio’s en vitale partners zoals Liander en PWN. Dit overleg is bedoeld om er met elkaar voor te zorgen dat de communicatieboodschappen goed op elkaar zijn afgestemd. Jullie bespreken de opgestelde tekst over wat te doen bij bijvoorbeeld een gaslek. Voordat je naar huis gaat zet je in je agenda dat je deze week bij een aantal collega’s de haalbaarheid van dit voorstel toetst. En morgen? Dan start je je dag met het schrijven van artikelen voor de website. Afwisseling volop!

Heb jij het in je?
In deze functie is het belangrijk dat je :

  • beschikt over HBO werk- en denkniveau
  • ervaring hebt binnen of affiniteit hebt met de (multidisciplinaire) crisisorganisatie
  • gevoel hebt voor politieke en bestuurlijke verhoudingen
  • beschikt over uitstekende mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, je weet adviezen en beleidsstukken in heldere, leesbare en begrijpelijke taal te omschrijven
  • goed kunt samenwerken en netwerken
  • enthousiast raakt van zaken onderzoeken.

Eventueel kan het takenpakket worden uitgebreid met een piketfunctie in de crisisorganisatie.

Bij VrZW kun je rekenen op:
Een salaris van maximaal € 4450,-- bruto per maand, afhankelijk van diploma’s en ervaring (schaal 10, bij een 36-urige werkweek).

We bieden je een tijdelijk dienstverband van een jaar. Functioneer je goed? En heb jij het ook naar je zin? Dan bieden we je na een jaar een vast dienstverband. Naast je salaris ontvang je een vrij besteedbaar budget van 17.05% van je salaris. Dit kun je laten uitbetalen of bijvoorbeeld inzetten voor het kopen van verlof. VrZW kent een goede reiskostenregeling en mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen.

Via het ABP bouw je een mooi pensioen op. Een detachering is ook bespreekbaar.

Word jij onze nieuwe collega?
We zien jouw sollicitatie graag tegemoet! Je kunt tot en met 23 augustus a.s. reageren via deze link.  Bij voldoende reacties wordt de vacature mogelijk eerder gesloten.

Natuurlijk houden we in de sollicitatiegesprekken rekening met de richtlijnen van het RIVM. Dit betekent dat tijdens de sollicitatiegesprekken 1.5 meter afstand wordt geborgd. De gesprekken, die in 2 rondes worden gepland, vinden plaats op donderdag 27 augustus a.s., dus reserveer deze datum alvast in je agenda.

Locatie: Prins Bernhardplein 112, 1508 XB te Zaandam.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Heb je vragen over deze vacature? 
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Maarten den Arend, teamleider Crisisbeheersing VrZW (06- 23146554).

Werken bij VrZW
Binnen Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland werken brandweer, politie, GHOR en gemeenten van de regio Zaanstreek-Waterland samen aan de voorbereiding op en bestrijding van incidenten, crises en rampen. Meer weten? Op www.vrzw.nl vertellen we je er alles over.

Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland staat midden in de samenleving. Wij werken hard aan een open cultuur met ruimte voor divers talent. Divers samengestelde teams presteren beter. Voor ons is diversiteit meer dan alleen het verschil tussen man en vrouw. Diversiteit zit ook in de verschillende kwaliteiten van mensen, in de manier van werken en de manier van denken. Ons streven is dat onze organisatie een afspiegeling is van de samenleving met al haar verschillen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet gewenst.

Zaandam-Prins Bernhardplein
Prins Bernhardplein 112
1508 XB Zaandam
088 - 751 20 00

Delen