Medewerker Opleiden en oefenen A GHOR/VrZW

Binnen Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland (VrZW) werken brandweer, politie, GHOR en gemeenten van de regio Zaanstreek-Waterland samen aan de voorbereiding op en bestrijding van incidenten, crises en rampen.

De afdeling
De Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie (GHOR) coördineert de geneeskundige hulpverlening in ramp- en crisissituaties en bij grootschalige evenementen. Zij stemt af met betrokken partijen in de zorg (witte keten) en de brandweer, politie en gemeenten. Als er geen ramp of crisis is, richt de GHOR zich op advisering en informatievoorziening op dit terrein van openbaar bestuur en zorginstellingen. Ook is de GHOR betrokken bij het opstellen en beoefenen van procedures voor het optreden tijdens een ramp of crisis.

Op dit moment voert de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland de GHOR-taken uit voor VrZW. Als gevolg van regionale en landelijke ontwikkelingen op het gebied van (opgeschaalde) veiligheid, gezondheid en het sociaal domein heeft het Algemeen Bestuur Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland besloten tot het inrichten van een eigen GHOR-organisatie. De medewerkers van de GHOR komen in dienst bij VrZW en worden inhoudelijk aangestuurd door de directeur Publieke Gezondheid (DPG). Zij zullen het komende jaar het eigen GHOR-bureau opbouwen, onder leiding van een teamleider.

Voor dit team zijn wij op zoek naar:

Medewerker Opleiden en oefenen A (voor 32 uur per week)

Wie zoeken wij?
We zoeken een medewerker, die weet hoe de crisisstructuur van de veiligheidsregio in elkaar steekt. En die weet hoe je plannen omzet in leerzame oefeningen. Daarnaast iemand die ervan geniet om toe te werken naar grote oefeningen. En die daarna de ervaringen van de oefeningen of van echte inzetten ook verzamelt, om hiermee  de structuur steeds verder te verbeteren.  Je vindt het uitdagend om "nieuwe crises" als terroristische dreiging of cybercrime uit te werken in oefenscenario's. Je hebt een beeld van de zorgpartners in de witte keten en bent bereid die kennis te vergroten. Ook heb je affiniteit met netcentrisch werken.

Je werkt makkelijk samen, of dat nu met je collega's is, partners van de brandweer, gemeente of politie of bovenregionale GHOR netwerk. Daarbij heb je wel een duidelijk beeld voor ogen van wat je wilt realiseren. Je pakt je rol in het bovenregionaal uniformeren van crisisfuncties en processen op het Actiecentrum, met als doel dat de regio’s beter samenwerken tijdens een opschaling.
Je werkt nauw samen met de Beleidsmedewerker vakbekwaamheid. Jullie hebben samen een scharnierfunctie tussen plannen en praktijk: in de preparatie komt alles samen. Je zult daarom ook veel samenwerken met je collega's die beleid ontwikkelen op het gebied van crisisbestrijding en de witte keten.

In 2019 is de GHOR crisisstructuur nog in opbouw, om vanaf 2020 operationeel te zijn. Dit is een grote uitdaging: er zal nog een aantal functionarissen moeten worden geworven en er moet een vakbekwaamheidsprogramma worden georganiseerd. Hierin ondersteun je de Beleidsmedewerker Vakbekwaamheid. Ook bewaak je dat het Actiecentrum naar behoren functioneert.
Verder zoeken wij een collega die investeert in de opbouw van het GHOR-bureau en het team. Je vindt het uitdagend om aan het begin te staan van dit bureau - en je bent oplossingsgericht genoeg om problemen, waar je in zo'n beginfase tegen aan loopt, op te lossen. Je brengt ideeën en visies in en neemt je collega's mee in jouw ervaringen binnen je werkterrein en netwerk. Je kunt ook goed luisteren naar anderen en meebewegen met ontwikkelingen die zij initiëren. Je investeert in een team waarin jij en je collega's zich prettig voelen en waarin jullie elkaar inspireren om het verschil te maken op het werkgebied van de GHOR.

Wat verwachten wij?

 • HBO-werk- en denkniveau
 • kennis van veiligheidsvraagstukken, rampenbestrijding en crisisbeheersing
 • kennis van de GRIP-crisisstructuur
 • minimaal 2 jaar werkervaring in vergelijkbare functie, gericht op opleiden, trainen en oefenen
 • ervaring met implementatie van beleid
 • affiniteit met "nieuwe crises" en effecten voor de witte keten
 • je bent bereid om op termijn een piketfunctie in de crisisstructuur te vervullen. Dit houdt in dat je, als je piketdienst hebt, binnen 45 minuten op de opkomstlocatie (VrZW, Prins Bernhardplein 112 te Zaandam) moet kunnen zijn. Deze diensten zijn 24x7 en heb je ongeveer eens in de 4 tot 6 weken. Hiervoor dien je een vakbekwaamheidsprogramma te doorlopen.

Je herkent je in de volgende competenties:

 • goed plannen en organiseren
 • denkend in mogelijkheden en oplossingen
 • samenwerkingsgericht
 • gericht op lerend vermogen en constante verbetering
 • risico's en plannen kunnen vertalen in oefenscenario's 
 • communicatief vaardig in woord en geschrift
 • stressbestendig

Wat bieden wij?
Wij bieden je een uitdagende functie aan binnen een dynamische organisatie. Er wordt veel van je verwacht; het is een functie met kansen en uitdagingen. Bij deze functie is een salaris bepaald, afhankelijk van kennis en ervaring, van maximaal € 3.805 bruto  per maand (schaal 9) bij een 36-urige werkweek. Voor je piketfunctie ontvang je een piketvergoeding.
Wij bieden je daarnaast een mooi pakket secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • een Individueel Keuze Budget ( van 17,05% van je salaris), dat je kunt laten uitbetalen of kunt inzetten voor flexibele arbeidsvoorwaarden
 • een goede pensioenregeling en deelname aan een collectieve ziektekostenverzekering

Het betreft een vaste functie voor 32 uur, met een aanstelling bij wijze van proef voor 1 jaar. Je werkt op twee locaties: Prins Bernhardplein 112 (VrZW) en Vurehout 2 (GGD ZW) te Zaandam.

Inlichtingen en sollicitaties
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met  Ria Logtenberg, kwartiermaker GHOR. Tel. 06-106 59 509. Dit kan tot en met 21 december en vanaf 7 januari. Ook kan je een beeld van het beleidsterrein krijgen op de websites van VrZW   https://www.veiligheidsregiozaanstreekwaterland.nl/organisatie/ghor-zaanstreek-waterland.html en GHOR Amsterdam-Amstelland, die deze taak op dit moment uitvoert http://www.ghor-amsterdam-amstelland.nl/ghor-bureau

Deze vacature is intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Tot de interne doelgroep behoren medewerkers met een beroepsaanstelling en/of een aanstelling als vrijwilliger bij VrZW,  medewerkers met een aanstelling bij één van de gemeenten binnen de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland en medewerkers van de GGD Zaanstreek-Waterland.

Heb je interesse en wil je VrZW komen versterken als Medewerker Opleiden en oefenen? Stuur dan je motivatiebrief en cv uiterlijk op 18 januari a.s. naar werkenbij@vrzw.nl onder vermelding van vacaturenummer 201903.
De sollicitatiegesprekken zijn gepland in de periode 18 januari tot en met 8 februari. We vragen je daar alvast rekening mee te houden wanneer je solliciteert.

Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland staat midden in de samenleving. Daarom zetten wij in op meer diversiteit binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open cultuur met ruimte voor divers talent. Voor ons is diversiteit meer dan alleen het verschil tussen man en vrouw. Diversiteit zit ook in de verschillende kwaliteiten van mensen, in de manier van werken en de manier van denken. Ons streven is daarom dat onze organisatie een afspiegeling is van de samenleving met al haar verschillen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet gewenst.

Zaandam-Prins Bernhardplein
Prins Bernhardplein 112
1508 XB Zaandam
088 - 751 20 00

Delen