Medewerker Incidentbestrijding met als specialisme brandweerduiker

Wil jij werken aan een sterke en veilige regio?
Binnen Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland (VrZW) werken brandweer, politie, GHOR en gemeenten van de regio Zaanstreek-Waterland samen aan de voorbereiding op en bestrijding van incidenten, crises en rampen.

De afdeling
De afdeling Incidentbestrijding is verantwoordelijk voor de bestrijding en afhandeling van incidenten binnen de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland en is daarmee de brandweerafdeling binnen de regio. Binnen de afdeling werken drie operationele eenheden aan de basisbrandweerzorg en specialistische taken.

De afdeling Incidentbestrijding van VrZW is voor de operationele eenheid Zaanstad/Oostzaan, onderdeel dagdienst Zaanstad, op zoek naar een enthousiaste medewerker voor de veelzijdige en maatschappelijke zeer belangrijke functie van:

Medewerker Incidentbestrijding met als specialisme brandweerduiker
(voor 36 uur per week)

Wat ga je doen / Wie zoeken wij
Wij zoeken een repressieve brandweer collega die de dagdienst als vaste kern medewerker komt versterken en mee wil helpen aan een sterke en veilige regio. Tijdens je roosterdienst ruk je bij incidenten uit als manschap en/of als brandweerduiker. Dit betekent dat je samenwerkt met collega’s in niet alledaagse omstandigheden. Daarnaast verricht je beheersmatige taken bij het team Operationele Planvorming. Dit zijn met name werkzaamheden gericht op het digitale/technische beheer van operationele informatiesystemen (OIV) zoals MOI/MDT en VeiligheidsPaspoort. Je structureert informatie ten behoeve van repressieve rapportages en draagt bij aan kennisoverdracht van de OIV systemen in oefenprogramma’s ook op avonden binnen de vrijwilligers doelgroep. 

Functie-eisen / Wat verwachten wij

  • Je beschikt over een MBO diploma, of studeert daarvoor in een ICT richting
  • Je hebt (bij voorkeur) ervaring als repressieve brandweerman / -vrouw;
  • Je bent in het bezit van het diploma manschap A;
  • Je bent in staat het beheer van relevante software applicaties je eigen te maken

Daarnaast is het een pré als je in het bezit bent van het diploma brandweerduiker en/of rijbewijs C, danwel bereid deze te behalen, VrZW biedt hierin de mogelijkheid.

Wij nodigen enthousiaste, gedreven en leergierige kandidaten die nog geen ervaring hebben als brandweerman (m/v) uit om te reageren op deze mooie functie! Voorwaarde is dan dat je bereid bent om de verschillende opleidingen snel te gaan halen. 

Je herkent je in de volgende competenties

  • Accuraat
  • Stressbestendig
  • Samenwerken
  • Daadkracht
  • Flexibiliteit
  • Zelf startend vermogen

Wat bieden wij
Bij VrZW staat je een mooie en afwisselende repressieve functie te wachten. Je komt te werken bij een dynamische organisatie waar teamspirit erg belangrijk is. Het salaris bij deze functie is bepaald op max. € 2729,- bruto per maand (schaal 6) bij een 36-urige werkweek. Het betreft een aanstelling bij wijze van proef voor 1 jaar. Voor het duiken ontvang je maandelijks een toeslag van €164,22 bruto. Inschaling is afhankelijk van kennis, ervaring en aantal specialismen. Naast je salaris beschik je over een vrij besteedbaar budget. Dit individueel Keuzebudget (IKB) bedraagt circa 17,05% van je maandsalaris en kun je voor diverse doelen gebruiken.

Inlichtingen en sollicitaties
Een zwemtest en een aanstellingskeuring zijn onderdeel van de selectieprocedure. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Pieter Corell, postcoördinator van de dagdienst Zaanstad 075-6811811.

Deze vacature is zowel intern als extern opengesteld.

Tot de interne doelgroep behoren medewerkers met een beroepsaanstelling en/of een aanstelling als vrijwilliger bij VrZW óf medewerkers met een aanstelling bij één van de gemeenten binnen de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland.

Ben je geïnteresseerd in de uitdagende functie van medewerker incidentbestrijding? Wij zien jouw sollicitatie graag tegemoet!

Stuur je motivatiebrief en cv dan uiterlijk op 6 mei a.s. naar werkenbij@vrzw.nl onder vermelding van vacaturenummer 201918. De sollicitatiegesprekken staan gepland week 20. We vragen je daar alvast rekening mee te houden.

Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland staat midden in de samenleving. Daarom zetten wij in op meer diversiteit binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. We werken hard aan een open cultuur met ruimte voor divers talent. Voor ons is diversiteit meer dan alleen het verschil tussen man en vrouw. Diversiteit zit ook in de verschillende kwaliteiten van mensen, in de manier van werken en de manier van denken. Ons streven is dat onze organisatie een afspiegeling is van de samenleving met al haar verschillen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Delen