Manschap m/v (vacaturenr 1)

Wil jij werken aan een sterke en veilige regio?
Binnen Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland (VrZW) werken, brandweer, politie, GHOR en gemeenten van de regio Zaanstreek-Waterland samen aan de voorbereiding op en bestrijding van incidenten, crises en rampen.

De afdeling
De afdeling Incidentbestrijding is verantwoordelijk voor de totale bestrijding en afhandeling van incidenten binnen de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland en is daarmee de brandweerafdeling binnen de regio. Binnen de afdeling werken drie operationele eenheden aan de basisbrandweerzorg en specialistische taken. 

Wie zoeken wij
Wij zoeken een repressieve brandweer collega die de dagdienst (ma t/m vrij: 07.30 tot 17.00 uur) komt versterken. Je rukt bij incidenten uit als manschap en/of als brandweerduiker. Daarnaast versterk je als vrijwilliger in de avond/nacht en in het weekend het duikteam van Zaanstad-Zuid. Daarnaast verricht je beheersmatige werkzaamheden bij het team onderhoud & techniek. Je verricht werkzaamheden aan voertuigen en in de werkplaats persoonlijke beschermingsmiddelen.

Wat verwachten wij
Wij verwachten dat je voldoet aan de volgende functie-eisen:

 • Je beschikt over een MBO 3 diploma, bij voorkeur in de richting autotechniek of elektrotechniek
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als repressieve brandweerman/-vrouw
 • Je beschikt over minimaal het diploma manschap A
 • Je bent in het bezit van het diploma brandweerduiker of bent bereid om dit op korte termijn te behalen
 • Je bent in het bezit van rijbewijs C en het certificaat/diploma brandweerchauffeur
 • Het diploma pompbediener is een pré

Je hebt een aanstelling als vrijwilliger bij VrZW en bent bereid om in de avond/nacht en het weekend het duikteam in Zaanstad vanaf de locatie Prins Bernhardplein te versterken. Hiervoor dien je woonachtig te zijn in Zaanstad-Zuid.

Je herkent je in de volgende competenties:

 • Accuraat
 • Stressbestendig
 • Samenwerkingsgericht
 • Daadkrachtig
 • Flexibiliteit
 • Zelf startend vermogen.

Wat bieden wij
Als manschap staat je bij VrZW een mooie repressieve functie te wachten, waarbij een salaris is bepaald, afhankelijk van kennis en ervaring, van maximaal € 2729,00 bruto per maand bij een 36-urige werkweek (schaal 6). Voor de inzet als brandweerduiker ontvang je maandelijks een toeslag van € 160,19 bruto.

Informatie en sollicitatie
Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Peter Heere, Gebiedscommandant Zaanstad/Oostzaan, telefoon 075 6811877.
Een aanstellingskeuring maakt onderdeel uit van de selectieprocedure. 

Heb je interesse in de functie van Manschap stuur dan je sollicitatiebrief en CV voor 31 december 2017 naar: werkenbij@vrzw.nl. Vermeldt hierbij het vacaturenummer. De sollicitatiegesprekken worden gepland in week 2-2018. We vragen je daar rekening mee te houden. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

Zaandam-Prins Bernhardplein
Prins Bernhardplein 112
1508 XB Zaandam
075-6811811
Wij gebruiken cookies