Manschap m/v met het specialisme brandweerduiker

Wil jij werken aan een sterke en veilige regio?
Binnen Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland (VrZW) werken brandweer, politie, GHOR en gemeenten van de regio Zaanstreek-Waterland samen aan de voorbereiding op en bestrijding van incidenten, crises en rampen. Per 1 januari 2014 zijn de gemeentelijke brandweerkorpsen  onderdeel van de Veiligheidsregio.

De afdeling Incidentbestrijding van VrZW is voor de operationele eenheid Purmerend, Beemster, Wormerland naar een medewerker voor de functie:

Manschap m/v met het specialisme brandweerduiker (36 uur)

De afdeling
De afdeling Incidentbestrijding is verantwoordelijk voor de totale bestrijding en afhandeling van incidenten binnen de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland en is daarmee de brandweerafdeling binnen de regio. Binnen de afdeling werken vier operationele eenheden aan de basisbrandweerzorg en specialistische taken.

Wie zoeken wij
Wij zoeken een repressieve brandweer collega die de 24 uurs-roosterdienst komt versterken. Tijdens je roosterdienst ruk je bij incidenten uit als manschap en eventueel als brandweerduiker. Dit betekent dat je samenwerkt met collega’s in niet alledaagse omstandigheden. Daarnaast verricht je beheersmatige taken bij het team Onderhoud en Techniek speciaal gericht op het onderhoud van grote voertuigen.

Wat verwachten wij
Wij verwachten dat je voldoet aan de volgende functie-eisen:

 • Je beschikt over een MBO 3 diploma, in de richting autotechniek
 • Je beschikt over minimaal het diploma Manschap A
 • Je bent in het bezit van het diploma Brandweerduiker of bent bereid om dit op korte termijn te behalen
 • Je bent in het bezit van rijbewijs C en het certificaat/diploma Brandweerchauffeur
  Het diploma Pompbediener is een pré
 • Indien je niet aan de specifieke brandweer eisen en opleidingen voldoet, bieden wij je de benodigde opleiding aan om in korte tijd aan deze functie-eisen te kunnen voldoen.

Je herkent je in de volgende competenties

 • Accuraat
 • Stressbestendig
 • Samenwerkingsgericht
 • Daadkrachtig
 • Flexibiliteit
 • Zelf startend vermogen

Wat bieden wij
Als brandweerduiker / manschap staat je bij VrZW een mooie repressieve functie te wachten, waarbij een salaris is bepaald, afhankelijk van het aantal specialismen, kennis en ervaring, van maximaal € 2729,- bruto per maand (schaal 6) bij een 36-urige werkweek. Daarbij geldt een toelage voor de onregelmatige diensten. Voor het duiken ontvang je maandelijks een toeslag van €164,22 bruto. De functie is vooralsnog voor één jaar.

Informatie en sollicitatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met André Siebeling, gebiedscommandant Purmerend Beemster en Wormerland (0299 419 404).

Diversiteit
Als veiligheidsregio willen we midden in de samenleving staan. Om iets te kunnen betekenen, is het belangrijk dat we de samenleving begrijpen. Daarom nodigen wij nadrukkelijk vrouwen uit om te solliciteren. Hier houden we rekening mee in de selectieprocedure.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd in de functie van Manschap stuur dan uiterlijk op maandag 9 juli a.s. je sollicitatiebrief en cv via werkenbij@vrzw.nl.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op woensdag 18 juli aanstaande. We vragen je daar alvast rekening mee te houden.

 

Purmerend
Gorslaan 50
1441 RG Purmerend
0299 419 419
Wij gebruiken cookies