Manschap met het specialisme brandweerduiker

Binnen Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland (VrZW) werken brandweer, politie, GHOR en gemeenten van de regio Zaanstreek-Waterland samen aan de voorbereiding op en bestrijding van incidenten, crises en rampen. Zo dragen we integraal bij aan de veiligheid van onze inwoners, forenzen en toeristen binnen onze regio. 

De afdeling Incidentbestrijding is verantwoordelijk voor de totale bestrijding en afhandeling van incidenten binnen de Veiligheidsregio Zaanstreek- Waterland en is daarmee de brandweerafdeling binnen de regio. Binnen de afdeling werken drie operationele eenheden aan de basisbrandweerzorg en specialistische taken.

De afdeling Incidentbestrijding van VrZW is voor de operationele eenheid Purmerend, Beemster en Wormerland op zoek naar een medewerker voor de functie:

Manschap m/v met het specialisme brandweerduiker (voor 36 uur per week)

De afdeling
De afdeling Incidentbestrijding is verantwoordelijk voor de totale bestrijding en afhandeling van incidenten binnen de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland en is daarmee de brandweerafdeling binnen de regio. Binnen de afdeling werken vier operationele eenheden aan de basisbrandweerzorg en specialistische taken.

Wie zoeken wij
Wij zoeken een repressieve brandweer collega die de 24 uurs-roosterdienst komt versterken.
Tijdens je roosterdienst ruk je bij incidenten uit als manschap en eventueel als brandweerduiker. Dit betekent dat je samenwerkt met collega’s in niet alledaagse omstandigheden. Daarnaast verricht je beheersmatige taken bij het team Onderhoud en Techniek speciaal gericht op het onderhoud van brandkranen, watervoerende armaturen en bepakkingen.

Wat verwachten wij
Wij verwachten dat je voldoet aan de volgende functie-eisen:

 • Je beschikt over een MBO 3 diploma in een vaktechnische richting
 • Je beschikt over minimaal het diploma Manschap A
 • Je bent in het bezit van het diploma Brandweerduiker
 • Je bent in het bezit van rijbewijs C en het certificaat/diploma Brandweerchauffeur
 • Het diploma Pompbediener is een pré

Wij nodigen enthousiaste, gedreven en leergierige kandidaten die nog geen ervaring hebben als brandweerman (m/v) uit om te reageren op deze mooie functie! Voorwaarde is dan dat je bereid bent om de verschillende opleidingen snel te gaan halen.

Je herkent je in de volgende competenties:

 • Accuraat
 • Stressbestendig
 • Samenwerkingsgericht
 • Daadkrachtig
 • Flexibiliteit
 • Zelf startend vermogen

Wat bieden wij
Werken bij Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland betekent onderdeel van een bijzondere en ambitieuze organisatie. Wij lopen voorop als het gaat om veiligheid in de regio. Wij groeien in onze slagvaardigheid, wij staan voor professionaliteit, wij zijn zichtbaar en sterk in samenwerking met partners én burgers. In de praktijk werken we aan continue verbetering en dat doen we met elkaar.
Werken bij Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland betekent dat je, gebruik makend van jouw talenten, een unieke bijdrage levert aan de veiligheid in de regio.

Wij bieden je een mooie pakket aan arbeidsvoorwaarden aan zoals:

 • een salaris van maximaal € 2729,- bruto per maand
 • een Individueel Keuze Budget (van 17,05% van je salaris), dat je kunt laten uitbetalen of kunt inzetten voor flexibele arbeidsvoorwaarden
 • een goede pensioenregeling en deelname aan een collectieve ziektekostenverzekering
 • als je inzetbaar bent als duiker ontvang je een duiktoelage van € 164,22 bruto per maand een toelage voor onregelmatige diensten

Informatie en sollicitatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met André Siebeling, gebiedscommandant Purmerend, Beemster en Wormerland (0299 419 404 of 06 300 317 75).

Deze vacature is intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur. Tot de doelgroep behoren medewerkers van VrZW met een beroepsaanstelling en/óf een aanstelling als vrijwilliger VrZW.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd in de uitdagende functie van Manschap m/v en wil je komen werken in een dynamische organisatie die er maatschappelijk toe doet?
Wij zien jouw reactie graag tegemoet!
Stuur uiterlijk maandag 3 december a.s. je sollicitatiebrief en cv (onder vermelding van vacature-nummer 47) naar werkenbij@vrzw.nl.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op donderdag 13 december aanstaande. We vragen je daar alvast rekening mee te houden.

Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland staat midden in de samenleving. Daarom zetten wij in op meer diversiteit binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken wij hard aan een open cultuur met ruimte voor divers talent. Voor ons is diversiteit meer dan alleen het verschil tussen man en vrouw. Diversiteit zit ook in de verschillende kwaliteiten van mensen, in de manier van werken en de manier van denken. Ons streven is daarom dat onze organisatie een afspiegeling is van de samenleving met al haar verschillen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Purmerend
Gorslaan 50
1441 RG Purmerend
0299 419 419
Wij gebruiken cookies