Manschap met als specialisme brandweerduiker / administratie Front-Office O&T

Binnen Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland (VrZW) werken brandweer, politie, GHOR en gemeenten van de regio Zaanstreek-Waterland samen aan de voorbereiding op en bestrijding van incidenten, crises en rampen.

De afdeling
De afdeling Incidentbestrijding is verantwoordelijk voor de totale bestrijding en afhandeling van incidenten binnen de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland en is daarmee de brandweerafdeling binnen de regio. Binnen de afdeling werken drie operationele eenheden aan de basisbrandweerzorg en specialistische taken

De afdeling Incidentbestrijding van VrZW is voor de operationele eenheid Zaanstad, Oostzaan, onderdeel dagdienst Zaanstad, op zoek naar een enthousiaste medewerker voor de veelzijdige en maatschappelijke zeer belangrijke functie van:

Medewerker Incidentbestrijding
(Manschap m/v)
met als specialisme brandweerduiker
(voor 36 uur per week)

Wat ga je doen / Wie zoeken wij
Wij zoeken een repressieve brandweer collega die de dagdienst  als vaste medewerker komt versterken en mee wil helpen aan een sterke en veilige regio.
Tijdens je roosterdienst ruk je bij incidenten uit als manschap en/of als brandweerduiker. Dit betekent dat je samenwerkt met collega’s in niet alledaagse omstandigheden.

Daarnaast verricht je administratieve taken bij de Front-Office van het team Onderhoud en Techniek. Dit zijn o.a. werkzaamheden gericht op afhandeling van vragen uit Topdesk (helpdesk/ticket systeem) en verzorg je de correcte registratie van bijvoorbeeld brandweerkleding. Met regelmaat heb je contact met de post coördinatoren en informeer je hun over lopende zaken.

Functie-eisen / Wat verwachten wij

 • Je beschikt over een MBO diploma in een administratieve of logistieke richting;
 • Je hebt (bij voorkeur) ervaring als repressieve brandweerman / vrouw;
 • Je bent (bij voorkeur in het bezit van het diploma brandweerduiker; 
 • Je bent (bij voorkeur) in het bezit van het diploma manschap A;
 • Je kan goed met computers overweg, waaronder MS-office en regio eigen applicaties zoals
   Veiligheidspaspoort.

Daarnaast is het een pré als je in het bezit bent van het diploma brandweerduiken en/of rijbewijs C.

Wij nodigen enthousiaste, gedreven en leergierige kandidaten die nog geen ervaring hebben als brandweerman (m/v) uit om te reageren op deze mooie functie! Voorwaarde is dan dat je bereid bent om de verschillende opleidingen snel te gaan halen.

Je herkent je in de volgende competenties

 • Accuraat
 • Stressbestendig
 • Samenwerken
 • Daadkracht
 • Flexibiliteit
 • Communicatief
 • Zelf startend vermogen

Wat bieden wij
Als brandweerman (m\v) staat je bij VrZW een mooie repressieve en afwisselende functie te wachten. Je komt te werken bij een dynamische organisatie waar teamspirit erg belangrijk is.

Het salaris bij deze functie is bepaald op € 2729,- bruto per maand (schaal 6) bij een 36-urige werkweek. Voor het duiken ontvang je maandelijks een toeslag van €164,22 bruto. Inschaling is afhankelijk van kennis, ervaring en aantal specialismen.
Naast je salaris beschik je over een vrij besteedbaar budget. Dit individueel Keuzebudget (IKB) bedraagt circa 17.%  van je maandsalaris en kun je voor diverse doelen gebruiken.

Inlichtingen en sollicitaties
Voor meer informatie over de functie  kun je  contact opnemen met Pieter Corell post coördinator van de dagdienst 075-6811811.

Deze vacature is zowel intern als extern opengesteld.
Tot de interne doelgroep behoren medewerkers met een beroepsaanstelling en/of een aanstelling als vrijwilliger bij VrZW óf medewerkers met een aanstelling bij één van de gemeenten binnen de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland.

Ben je geïnteresseerd in de uitdagende functie van brandweerman (m/v)?
Wij zien jouw sollicitatie graag tegemoet!
Stuur je motivatiebrief en cv dan uiterlijk op 25 november 2018 naar werkenbij@vrzw.nl.

Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland staat midden in de samenleving. Daarom zetten wij in op meer diversiteit binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken wij hard aan een open cultuur met ruimte voor divers talent. Voor ons is diversiteit meer dan alleen het verschil tussen man en vrouw. Diversiteit zit ook in de verschillende kwaliteiten van mensen, in de manier van werken en de manier van denken. Ons streven is daarom dat onze organisatie een afspiegeling is van de samenleving met al haar verschillen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

 

Zaandam-Prins Bernhardplein
Prins Bernhardplein 112
1508 XB Zaandam
075-6811811
Wij gebruiken cookies