Kwartiermaker/beoogd teamleider GHOR m/v

Binnen de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland (VrZW) werken brandweer, politie, GHOR (geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio) en de gemeenten van de regio Zaanstreek-Waterland samen aan de voorbereiding op en bestrijding van incidenten, crises en rampen.

Op dit moment voert de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland de GHOR-taken uit, onder verantwoordelijkheid van de directeur Publieke Gezondheid (DPG), op basis van een bestuurlijk convenant. Als gevolg van regionale en landelijke ontwikkelingen op het gebied van (opgeschaalde) veiligheid, gezondheid en het sociaal domein heeft het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio onlangs besloten tot het inrichten van een eigen GHOR-organisatie in de regio Zaanstreek-Waterland. Aan dit besluit ligt een organisatieplan GHOR Zaanstreek-Waterland ten grondslag. De medewerkers van de GHOR komen in dienst bij VrZW en worden inhoudelijk aangestuurd door de DPG en te werk gesteld bij de GGD Zaanstreek-Waterland.

Om aan deze inrichting binnen de contouren van het organisatieplan concreet invulling te geven is VrZW op zoek naar een:

Kwartiermaker/beoogd teamleider GHOR m/v
(in principe eerst voor 16 uur en later voor maximaal 32 uur per week)

Wie zoeken wij?
Je begint als kwartiermaker met het opstellen van het inrichtingsplan voor de GHOR. Het eerdergenoemde organisatieplan is daarbij leidend. Op basis van dit inrichtingsplan bouw jij de GHOR in organisatorische en personele zin op. Dit proces vindt plaats onder eindverantwoordelijkheid van de DPG en in verbinding met de overige kolommen binnen de VrZW.

Het is de bedoeling dat de start van de GHOR in Zaanstreek-Waterland parallel loopt met de realisatie van de Meldkamer Noord-Holland, die is voorzien in de loop van het eerste kwartaal van 2019. Bij gebleken geschiktheid stroom je door naar de functie van teamleider GHOR. In deze rol geef je dagelijks leiding aan het GHOR-Bureau en bevorder je de kwaliteit en samenhang binnen de geneeskundige hulpverlening. Ook lever je een bijdrage aan multidisciplinaire planvorming en projecten. Uiteraard zet je in op bovenregionale samenwerking.

Kortom: een mooie kans om met jouw inzet en vaardigheden vorm en inhoud te geven aan deze nieuwe functie(s). Grijp jij deze kans?

We verwachten dat je voldoet aan de volgende functie-eisen:

HBO of WO-werk- en denkniveau met ruime aanvullende kennis en/of ervaring op het gebied van zorg en veiligheid;

  • kennis van en ervaring met GHOR-processen
  • minimaal 3 jaar leidinggevende ervaring in een vergelijkbare functie
  • aantoonbare ervaring met veranderprocessen op strategisch- en tactisch niveau

Verder zien we graag het volgende in je terug:

  • verantwoordelijkheid
  • creativiteit
  • coachen
  • situationeel leidinggeven
  • politiek bestuurlijke sensitiviteit
  • sterk ontwikkeld analytisch vermogen

Wat bieden wij?
Als kwartiermaker/beoogd teamleider GHOR staat je een uitdagende functie te wachten. Er wordt veel van je verwacht; het is een functie met kansen en uitdagingen. De functie is voorlopig ingedeeld in de HR21 functie tactisch leidinggevende II. Hierbij hoort, afhankelijk van kennis en ervaring, een salaris, van maximaal € 5.520,- bruto per maand (schaal 12) bij een 36-urige werkweek. De definitieve indeling van de functie volgt na een jaar. In de kwartiermakersfase behoort een detachering tot de mogelijkheden.

Inlichtingen en sollicitaties
Voor meer informatie over de functie kun je tot 1 augustus contact opnemen met Ferdinand Strijthagen, directeur Publieke Gezondheid (075- 6519212), en vanaf 6 augustus met Paul van der Kam, beleidsmedewerker GHOR (075- 6518318). De vacature is intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Tot de interne doelgroep behoren medewerkers met een beroepsaanstelling en/of een aanstelling als vrijwilliger bij VrZW, GGD ZW, GHOR AA óf medewerkers met een aanstelling bij één van de gemeenten binnen de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. Heb je interesse en wil je de GHOR komen inrichten en versterken als kwartiermaker/beoogd teamleider? Stuur dan je motivatiebrief en cv uiterlijk op 2 september a.s. naar werkenbij@vrzw.nl

De sollicitatiegesprekken worden gepland in week 37. We vragen je daar alvast rekening mee te houden wanneer je solliciteert.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Zaandam-Prins Bernhardplein
Prins Bernhardplein 112
1508 XB Zaandam
075-6811811
Wij gebruiken cookies