brandweervrouw / brandweerman

voor de 24-uurdienst in Purmerend met het specialisme brandweerduiker en
aandachtsgebied operationele ondersteuning algemeen
 (36 uur per week)

In deze functie:

 • bestrijd je brand, red je mens en dier en verleen je hulp bij (water-)ongevallen
 • werk je in een team waarin samenwerken van levensbelang is
 • ben je in je dagdienstweek werkzaam in de algemene operationele ondersteuning
 • verwerk je operationele informatie in computerprogramma’s
 • is geen dag hetzelfde!

Jouw werkdag
Om 7:20 uur start je samen met je collega’s van de 24 uursploeg met een voertuigcontrole en dienstoverdracht. Je drinkt samen een kop koffie in de kantine en krijgt daar alle relevante informatie voor je dienst. Bij de brandweer is goed geoefend zijn én blijven cruciaal. Daarom staat een deel van de ochtend in het teken van een oefening. Klaar met de oefening? Dan ga je aan de slag met je beheersmatige taken; uitrukgegevens, objectgegevens en bereikbaarheid zet je in het systeem. Je pager gaat! Een persoon te water. Binnen een minuut ben je met je ploeg onderweg. Samen brengen jullie de klus tot een goed einde. Op de post praat je met je collega’s na over het incident. Zo draag je met elkaar bij aan een groter veiligheidsgevoel. Terug op je werkplek ga je verder met je beheersmatige werkzaamheden.
Je bent zichtbaar en bereikbaar en hebt een oog en oor functie als het gaat om brandveiligheidsaspecten. Om 18:00 uur start je wachtdienst met een gezamenlijke maaltijd, daarna heb je gelegenheid om te sporten. In de 24 uursdienst slaap je op de kazerne. Tot het alarm gaat natuurlijk. Want als de burger om hulp vraagt, kom jij in actie!

Je werkt drie weken in een 24-uursdienstrooster, inclusief de weekenden. Dit wordt gevolgd door een beheersmatige week in dagdienst van maandag t/m vrijdag.

Spreekt dit je aan? Dan zoeken we jou!

Heb je onderstaande brandweerdiploma’s en/of rijbewijs C nog niet in je bezit? Geen probleem. Wij bieden je de kans om deze opleidingen alsnog versneld te volgen.

Heb jij het in je?
In deze functie is het belangrijk dat je :

 • een diploma op MBO-3 niveau hebt en affiniteit met computerwerkzaamheden
 • het diploma manschap en brandweerduiker hebt
 • een rijbewijs B en C hebt
 • sportief en fit bent
 • onder druk snel kunt schakelen en nóg beter presteert
 • de verschillen tussen jou en je collega’s waardeert en openstaat voor meningen van anderen.

Bij VrZW kun je rekenen op:
Een salaris van minimaal (schaal 5) € 1796,00 en maximaal € 2875,00 bruto per maand, afhankelijk van je diploma’s en ervaring (maximaal schaal 6 bij een 36-urige werkweek) en een toelage voor onregelmatige diensten. Ben je (opgeleid tot) brandweerduiker? Dan ontvang je hiervoor een toeslag van € 171,25 bruto per maand.

We bieden je een tijdelijk dienstverband van een jaar. Functioneer je goed? En heb jij het ook naar je zin? Dan bieden we je na een jaar een vast dienstverband. Naast je salaris ontvang je een vrij besteedbaar budget van 17.05% van je salaris. Dit kun je laten uitbetalen of bijvoorbeeld inzetten voor het kopen van verlof. VrZW kent een goede reiskostenregeling en mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Via het ABP bouw je een mooi pensioen op.

Word jij onze nieuwe collega?
We zien jouw sollicitatie graag tegemoet! Je kunt tot maandag 17 augustus a.s. reageren via https://vrzw.recruitee.com/o/brandweervrouwman-24uursdienst-operationele-ondersteuning .
De sollicitatiegesprekken zijn gepland op donderdag 27 augustus aanstaande in Purmerend. Zet deze datum daarom vast in je agenda.

Een zwemtest en medische keuring (PPMO en duikkeuring) zijn onderdeel van de selectieprocedure.

Heb je vragen over deze vacature?
Neem dan even contact op met Jacco Postma, postcoördinator Purmerend (06-12452083).

Werken bij VrZW
Binnen Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland werken brandweer, politie, GHOR en gemeenten van de regio Zaanstreek-Waterland samen aan de voorbereiding op en bestrijding van incidenten, crises en rampen. Meer weten? Op www.vrzw.nl vertellen we je er alles over.Op vrzw.nl vertellen we je er alles over.

Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland staat midden in de samenleving. Wij werken hard aan een open cultuur met ruimte voor divers talent. Divers samengestelde teams presteren beter. Voor ons is diversiteit meer dan alleen het verschil tussen man en vrouw. Diversiteit zit ook in de verschillende kwaliteiten van mensen, in de manier van werken en de manier van denken. Ons streven is dat onze organisatie een afspiegeling is van de samenleving met al haar verschillen. Wij roepen specifiek vrouwen en mensen met een migratie-achtergrond op om op deze vacature te reageren.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet gewenst.

Purmerend
Gorslaan 50
1441 RG Purmerend
088 - 751 20 00

Delen