Bevelvoerder 24-uursdienst v/m

met het specialisme brandweerduiker en beheersmatige werkzaamheden
(36 uur per week)


In deze functie:

  • geef je leiding aan de uitrukwerkzaamheden en coördineer je de dagelijkse werkzaamheden binnen de ploeg
  • bestrijd je brand, red je mens en dier en verleen je hulp bij (water-)ongevallen
  • verricht je beheerswerkzaamheden; afhankelijk van je opleiding en interesse kan dat zijn voor het aandachtsgebied vakbekwaam, materieel & materiaal, brandweerkunde of risicobeheersing.

Jouw werkdag
Na een kop koffie start je om 07.20 uur je met de dienstoverdracht. Je bewaakt de paraatheid van de operationele voertuigen en voert de voertuigcontrole uit samen met je ploegleden. Je deelt relevante informatie en neemt de dienst door.
Daarna is het tijd voor het  dagelijkse oefenmoment. Vandaag is dat technische hulpverlening. Je werkt samen met de ploeg aan jullie vakbekwaamheid. De pieper gaat; een auto te water. Je bent vandaag ingeroosterd als duiker. De enige inzittende van het voertuig wordt gered.  Bij terugkeer op de post bespreek je met de ploeg de duikinzet die dit keer succesvol is verlopen. In de middaguren ben je tijdens de dienst achter je bureau te vinden en verricht je beheerwerkzaamheden, primair als bevelvoerder van dienst en daarnaast voor je aandachtsgebied. Om 18.00 uur zit je dienst erop. Je wachtdiensttijd start en je eet samen met de ploeg. Om 23.30 uur ga je slapen op de kazerne, tot het alarm afgaat. Een uitruk! Binnen 1,5 minuut ben je onderweg naar een incident.

Als bevelvoerder is geen dag én nacht hetzelfde! Spreekt dit je aan? Dan zoeken we jou!

Heb jij het in je?
In deze functie is het belangrijk dat je :

  • je diploma op MBO-4 niveau hebt,
  • het diploma leergang Bevelvoerder hebt
  • de diploma’s duiken, duikploegleider en instructeur hebt
  • een coachende stijl van leidinggeven hebt
  • onder druk snel kunt schakelen en nóg beter presteert
  • digitaal vaardig bent en computerprogramma’s snel onder de knie hebt
  • de verschillen tussen jou en je collega’s waardeert en openstaat voor meningen van anderen.

Heb je de brandweerdiploma’s niet in je bezit? Geen probleem. Wij bieden je de kans om deze opleidingen alsnog versneld te volgen.Je werkt drie weken in een 24-uurssysteem, inclusief de weekenden. Daarna volgt een beheersmatige week in dagdienst van maandag tot en met vrijdag. Vervolgens draai je weer drie weken in een 24-uurssyteem.

Bij VrZW kun je rekenen op:
Een salaris van maximaal € 3520,00 bruto per maand, afhankelijk van je diploma’s en ervaring (schaal 8 bij een 36-urige werkweek) en een toelage voor onregelmatige diensten. Ben je (opgeleid tot) brandweerduiker? Dan ontvang je hiervoor een toeslag van € 171,25 bruto per maand. Naast je salaris ontvang je een vrij besteedbaar budget van 17.05% van je salaris. Dit kun je laten uitbetalen, of bijvoorbeeld inzetten voor het kopen van verlof. VrZW kent een goede reiskostenregeling. Wil je jezelf verder ontwikkelen? Hier maak je met je leidinggevende afspraken over.

Je krijgt een tijdelijk dienstverband van een jaar. Functioneer je goed? Dan bieden we je na een jaar een vast dienstverband.

Word jij onze nieuwe collega?
We zien jouw sollicitatie graag tegemoet! Je kunt tot en met 3 mei a.s. reageren via https://vrzw.recruitee.com/o/bevelvoerder-24uursdienst-purmerend . De sollicitatiegesprekken worden gehouden op woensdag 13 mei as. Natuurlijk volgen we de richtlijnen van het RIVM. Dit betekent dat er bij de gesprekken rekening wordt gehouden met een onderlinge afstand van 1,5 meter tussen de deelnemers.

Een zwemtest en medische keuring (PPMO en duikkeuring) kunnen onderdeel zijn van de selectieprocedure.

Heb je vragen over deze vacature?
Neem dan even contact op met André Siebeling, Gebiedscommandant Purmerend-Beemster- Wormerland (088-7512103 of 06-30031775).

Werken bij VrZW
Binnen Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland werken brandweer, politie, GHOR en gemeenten van de regio Zaanstreek-Waterland samen aan de voorbereiding op en bestrijding van incidenten, crises en rampen. Meer weten? Op vrzw.nl vertellen we je er alles over.

 Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland staat midden in de samenleving. Wij werken hard aan een open cultuur met ruimte voor divers talent. Divers samengestelde teams presteren beter. Voor ons is diversiteit meer dan alleen het verschil tussen man en vrouw. Diversiteit zit ook in de verschillende kwaliteiten van mensen, in de manier van werken en de manier van denken. Ons streven is dat onze organisatie een afspiegeling is van de samenleving met al haar verschillen. Wij roepen specifiek vrouwen en mensen met een migratie-achtergrond op om op deze vacature te reageren.

Purmerend
Gorslaan 50
1441 RG Purmerend
088 - 751 20 00

Delen