Beroeps brandweervrouw / brandweerman, gegevensbeheer

Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland zoekt een:

beroeps brandweervrouw / brandweerman
met het specialisme brandweerduiker en aandachtsgebied gegevensbeheer
36 uur per week
voor de dagdienst in Zaanstad

In deze functie:

  • bestrijd je brand, red je mens en dier en verleen je hulp bij (water-)ongevallen
  • werk je in een team waarin samenwerken van levensbelang is
  • beheer je informatiesystemen en gegevens en maak je rapportages
  • is geen dag hetzelfde!

Jouw werkdag
Na een kop koffie start je de dienst om 7:30 uur met een voertuigcontrole. Dit doe je samen met je collega’s van de dagdienstploeg. In de briefingruimte van de dagdienst krijg je alle relevante informatie voor je dienst. Bij de brandweer is goed getraind zijn én blijven cruciaal. Daarom staat de rest van de ochtend in het teken van een oefening. In de middag zit je net achter je bureau als de pager gaat! Een persoon te water. Binnen een minuut ben je met je ploeg onderweg. Samen brengen jullie de klus tot een goed einde. Samenwerken staat voorop. Terug op de post praat je met je collega’s na over het incident. Op je werkplek ga je aan de slag met het beheren van informatiesystemen en gegevens. Je maakt hier rapportages mee over brandweercijfers. Belangrijk werk! Hierdoor kunnen je collega’s oefeningen beter afstemmen op de praktijk. Om 17:00 uur zit je dienst er op. En je volgende werkdag? Die kan er zomaar heel anders uitzien!

Spreekt dit je aan? Dan zoeken we jou!

Heb jij het in je?
In deze functie is het belangrijk dat je :

  • je diploma op MBO-3 niveau op zak hebt, in de richting ICT
  • het diploma manschap en brandweerduiker hebt
  • sportief en fit bent
  • onder druk snel kunt schakelen en nóg beter presteert
  • digitaal vaardig bent en computerprogramma’s snel onder de knie hebt
  • de verschillen tussen jou en je collega’s waardeert en openstaat voor meningen van anderen.

Heb je de brandweerdiploma’s niet in je bezit? Geen probleem. Wij bieden je de kans om deze opleidingen alsnog versneld te volgen.

Bij VrZW kun je rekenen op:
Een salaris van maximaal € 2729,00 bruto per maand, afhankelijk van je diploma’s en ervaring (schaal 6 bij een 36-urige werkweek). Ben je (opgeleid tot) brandweerduiker? Dan ontvang je hiervoor een toeslag van € 164,22 bruto per maand.

Naast je salaris ontvang je een vrij besteedbaar budget van 17.05% van je salaris. Dit kun je laten uitbetalen of bijvoorbeeld inzetten voor het kopen van verlof. VrZW kent een goede reiskostenregeling. Wil je jezelf verder ontwikkelen? Hier maak je met je leidinggevende afspraken over. We organiseren allerlei laagdrempelige activiteiten op dit gebied. Zo heb je tijdens de Week van de mobiliteit onder andere de mogelijkheid om bij andere organisaties in de keuken te kijken en workshops over persoonlijke ontwikkeling te volgen.

Je krijgt een tijdelijk dienstverband van een jaar. Functioneer je goed? Dan bieden we je na een jaar een vast dienstverband.

Word jij onze nieuwe collega?
We zien jouw sollicitatie graag tegemoet! Je kunt tot 15 september a.s. reageren via https://vrzw.recruitee.com/o/beroeps-brandweervrouw-brandweerman-aandachtsgebied-gegevensbeheer . De sollicitatiegesprekken zijn in week 38.

Een zwemtest en medische keuring (PPMO) zijn onderdeel van de selectieprocedure.

Heb je vragen over deze vacature?
Neem dan even contact op met Pieter Corell, postcoördinator van de dagdienst in Zaanstad (088-7512236).

Werken bij VrZW
Binnen Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland werken brandweer, politie, GHOR en gemeenten van de regio Zaanstreek-Waterland samen aan de voorbereiding op en bestrijding van incidenten, crises en rampen. Meer weten? Op vrzw.nl vertellen we je er alles over.

Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland staat midden in de samenleving. Wij werken hard aan een open cultuur met ruimte voor divers talent. Divers samengestelde teams presteren beter. Voor ons is diversiteit meer dan alleen het verschil tussen man en vrouw. Diversiteit zit ook in de verschillende kwaliteiten van mensen, in de manier van werken en de manier van denken. Ons streven is dat onze organisatie een afspiegeling is van de samenleving met al haar verschillen. Wij roepen specifiek vrouwen en mensen met een migratie-achtergrond op om op deze vacature te reageren.

Delen