Beroeps brandweervrouw / brandweerman

met het specialisme brandweerduiker
(36 uur per week)
voor de dagdienst in Zaanstad

In deze functie:

 • doe je werk dat er toe doet; bestrijd je brand, red je mens en dier en verleen je hulp bij (water-)ongevallen
 • werk je in een team waarin samenwerken van levensbelang is
 • werk je overdag beheersmatig mee binnen een nog nader te bepalen vakgebied
 • is geen dag hetzelfde!

Wij roepen specifiek vrouwen en mensen met een migratie-achtergrond op om op deze vacature te reageren.
Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland staat midden in de samenleving. Wij werken hard aan een open cultuur met ruimte voor divers talent. Divers samengestelde teams presteren beter. Voor ons is diversiteit meer dan alleen het verschil tussen man en vrouw. Diversiteit zit ook in de verschillende kwaliteiten van mensen, in de manier van werken en de manier van denken. Ons streven is dat onze organisatie een afspiegeling is van de samenleving met al haar verschillen. 

Jouw werkdag
Na een kop koffie start je de dienst om 7:30 uur met een voertuigcontrole. Dit doe je samen met je collega’s van de dagdienstploeg. In de briefingruimte van de dagdienst krijg je alle relevante informatie voor je dienst. Bij de brandweer is goed getraind zijn én blijven cruciaal. Daarom zal je in een gedeelte van de ochtend samen met je collega’s werken aan de vakbekwaamheid. Vandaag is dat technische hulpverlening. Maar tijdens het opruimen gaat het kazernealarm en de piepers af, deze keer; assistentie ambulance.  Binnen 1,5 minuut zijn wij met de tankautospuit en de autoladder onderweg. Bij terugkeer op de kazerne bespreek je met de ploeg deze inzet. De rest van jouw werkdag ben je achter je bureau en computer te vinden en verricht je beheerswerkzaamheden. Welke beheersmatige werkzaamheden dit zijn is afhankelijk van je vooropleiding en de taken die nog ingevuld moeten worden binnen de organisatie. Gedurende de inwerkperiode periode zal er worden gekeken welke match het beste bij jou en de organisatie past. Eventuele scholing om tot een goede match te komen behoort tot de mogelijkheden. Om 17:00 uur zit je dienst er alweer op. En je volgende werkdag? Die kan er zomaar heel anders uitzien!

Spreekt dit je aan? Dan zoeken we jou!

Wil jij weten wat collega’s vertellen over hun werk als beroeps brandweervrouw/man? Kijk dan op onze werken bij pagina bij "ons team" en lees hun verhalen.

Heb jij het in je?
In deze functie is het belangrijk dat je :

 • Je diploma op MBO-3 niveau op zak hebt.
 • Het diploma manschap en brandweerduiker hebt of bereid bent om dit te gaan halen.
 • Sportief en fit bent.
 • Onder druk snel kunt schakelen en nóg beter presteert.
 • Digitaal vaardig bent en computerprogramma’s snel onder de knie hebt.
 • De verschillen tussen jou en je collega’s waardeert en openstaat voor meningen van anderen.
 • Affiniteit hebt met de Arabische, Surinaamse of Antilliaanse cultuur (pre).

Heb je de gevraagde brandweerdiploma’s niet in je bezit? Geen probleem. Wij bieden je de kans om deze opleidingen te volgen.

Bij VrZW kun je rekenen op:
Een salaris van maximaal € 2.904,00 bruto per maand, afhankelijk van je diploma’s en ervaring (schaal 6 bij een 36-urige werkweek). Ben je (opgeleid tot) brandweerduiker? Dan ontvang je hiervoor een toeslag van € 174,70 bruto per maand.

Naast je salaris ontvang je een vrij besteedbaar budget van 17.05% van je salaris. Dit kun je laten uitbetalen of bijvoorbeeld inzetten voor het kopen van verlof. VrZW kent een goede reiskostenregeling. Wil je jezelf verder ontwikkelen? Hier maak je met je leidinggevende afspraken over.

Je krijgt een tijdelijk dienstverband van minimaal een jaar (afhankelijk van de duur van je opleiding). Functioneer je goed en heb je alle gevraagde brandweerdiploma’s in bezit ? Dan bieden we je na het behalen van de brandweerdiploma’s een vast dienstverband.

Word jij onze nieuwe collega?
We zien jouw sollicitatie graag tegemoet! Je kunt tot 10 mei a.s. a.s. reageren via https://vrzw.recruitee.com/o/beroeps-brandweervrouw-brandweerman
De sollicitatiegesprekken zullen worden gehouden in week 20.

Onder andere een zwemtest is een onderdeel bij de aanname test. Ook zal een duik-medische en PPMO keuring onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Heb je vragen over deze vacature?
Neem dan even contact op met Pieter Corell, coördinator van de dagdienst Zaanstad (088-7512236).

Werken bij VrZW
Binnen Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland werken brandweer, politie, GHOR en gemeenten van de regio Zaanstreek-Waterland samen aan de voorbereiding op en bestrijding van incidenten, crises en rampen. Meer weten? Op www.vrzw.nl vertellen we je er alles over.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet gewenst.

Zaandam-Prins Bernhardplein
Prins Bernhardplein 112
1508 XB Zaandam
088 - 751 20 00

Delen