Beleidsmedewerker crisisbeheersing

VrZW is voor team crisisbeheersing op zoek naar een:

Beleidsmedewerker crisisbeheersing

voor 32-36 uur per week

In deze functie:

 • Lever je een structurele bijdrage aan de continuïteit en veiligheid van onze samenleving.
 • Ben je netwerker, verbinder en regisseur op het gebied van de (on)gekende crisis.
 • Vertaal je landelijk beleid naar de regionale context en ontwikkel je regionaal beleid voor de crisisorganisatie.
 • Ben je bezig met diverse onderwerpen waarbij snel schakelen in onderwerp en niveau (operationeel-tactisch-strategisch) van groot belang is.
 • Bewaak je de beleidsmatige samenhang tussen de verschillende producten en taken van het team.

Jouw werkdag
Aan het begin van je werkdag neem je je mail door. Je beantwoordt enkele vragen vanuit het programma ‘’Versterking Crisisbeheersing NW4”. Op basis hiervan werken we aan het versterken van de samenwerking met de omliggende veiligheidsregio’s. Daarna staat het teamoverleg op de planning. We bespreken hoe we de verbeterpunten vorm kunnen geven die naar voren zijn gekomen uit de evaluatie van een GRIP 1 incident. Al laatste deze ochtend staat het opleveren van een beleidsnotitie rondom langdurige stroomuitval op de agenda.  
Na een welverdiende lunch bereid je je voor op een overleg dat morgen gepland staat met nieuwe stakeholders op het gebied van de continuïteit van de samenleving. Je leest de stukken en checkt bij collega’s wat ze voor het team en de organisatie betekenen. Later in de middag overleg je met een collega wat de impact is van een rapportage van de inspectie justitie en veiligheid. Waar moeten we ons beleid gericht op de vakbekwaamheid van crisisfunctionarissen bijstellen? Je maakt daarvoor een plan van aanpak en bespreekt deze met je teamleider. Aan het einde van de dag zie je nog een bericht in je e-mail over de vorderingen rondom de Evaluatie Wet Veiligheidsregio’s en de effecten voor crisisbeheersing. Morgen belooft dus ook weer een interessante dag te worden! Herken jij jezelf? Dan zoeken we jou!

Heb jij het in je?
In deze functie is het belangrijk dat je:

 • Beschikt over WO werk- en denkniveau.
 • Ervaring hebt binnen of affiniteit hebt met de (multidisciplinaire) crisisorganisatie.
 • Gevoel hebt voor politieke en bestuurlijke verhoudingen.
 • Partijen weet te verbinden, in gezamenlijkheid concrete doelen bepaalt en hier afspraken over maakt.
 • Beschikt over uitstekende mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, je weet adviezen en beleidsstukken in heldere, leesbare en begrijpelijke taal te schrijven.
 • Flexibel bent ten aanzien van het werken buiten kantoortijden als het werk daar om vraagt.
 • Een nader te bepalen rol in de crisisorganisatie ambieert.

Bij VrZW kun je rekenen op:
Een salaris van maximaal € 5.169,-- bruto per maand, afhankelijk van diploma’s en ervaring (schaal 11, bij een 36-urige werkweek).

We bieden je een tijdelijk dienstverband van een jaar. Functioneer je goed? Dan bieden we je na een jaar een vast dienstverband. Een detachering is ook bespreekbaar.

Naast je salaris ontvang je een vrij besteedbaar budget van 17.05% van je salaris. Dit kun je laten uitbetalen of bijvoorbeeld inzetten voor het kopen van verlof. VrZW kent een goede reiskostenregeling en mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen.

Word jij onze nieuwe collega?
We zien jouw sollicitatie graag tegemoet! Je kunt tot en met zondag 13 juni a.s. reageren via https://vrzw.recruitee.com/o/beleidsmedewerker-crisisbeheersing-zaandam

Zoals het er nu naar uit ziet is het eerste gesprek op locatie. Natuurlijk houden wij daarbij rekening met de richtlijnen van het RIVM. Dit gesprek vindt plaats op donderdag 17 juni. Het eventuele tweede gesprek vindt plaats op maandag 21 juni in de middag. We vragen je op voorhand alvast met deze datums rekening te houden.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Heb je vragen over deze vacature?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Maarten den Arend, teamleider Crisisbeheersing VrZW (06-2314 6554).

Werken bij VrZW
Binnen Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland werken brandweer, politie, GHOR en gemeenten van de regio Zaanstreek-Waterland samen aan de voorbereiding op en bestrijding van incidenten, crises en rampen. Meer weten? Op www.vrzw.nl vertellen we je er alles over.

Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland staat midden in de samenleving. Wij werken hard aan een open cultuur met ruimte voor divers talent. Divers samengestelde teams presteren beter. Voor ons is diversiteit meer dan alleen het verschil tussen man en vrouw. Diversiteit zit ook in de verschillende kwaliteiten van mensen, in de manier van werken en de manier van denken. Ons streven is dat onze organisatie een afspiegeling is van de samenleving met al haar verschillen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet gewenst. Delen wel!

 

Zaandam-Prins Bernhardplein
Prins Bernhardplein 112
1508 XB Zaandam
088 - 751 20 00

Delen