Beleidsmedewerker crisisbeheersing

 36 uur per week

In deze functie:

  • Ontwikkel je regionaal beleid voor de crisisorganisatie en vertaal je landelijk beleid naar de regionale context.
  • Lever je een stevige (multidisciplinaire) bijdrage aan het opstellen van complexe planvorming voor o.a. incidentbestrijdingsplannen, inzetprocedures en complexe evenementen.
  • Bewaak je de beleidsmatige samenhang tussen de verschillende producten en taken van het team.

Jouw werkdag
Aan het begin van je werkdag neem je je mail door. Je beantwoordt enkele vragen vanuit het programma ‘’Versterking Crisisbeheersing NW4”. Je ziet dat je informatie hebt ontvangen over de nieuwe piketstructuur van de politie. Mooi! Dit helpt je verder bij het beleidsplan “Regionaal Crisisplan”.
Het teamoverleg staat op de planning. Jullie bespreken hoe we de verbeterpunten vorm kunnen geven die naar voren zijn gekomen uit de evaluatie van de GRIP 1 naar aanleiding van een gaslek in de binnenstad van Purmerend. Vandaag sluit de aanlevertermijn voor de MT stukken. Je controleert met een paar collega’s of de stukken conform planning lopen, en beoordeelt ze op samenhang en leesbaarheid.
Na een welverdiende lunch bereid je je voor op een overleg dat morgen gepland staat met partners vanuit de gemeenten, politie, brandweer en het hoogheemraadschap. Je leest de stukken door en checkt bij collega’s wat ze voor het team betekenen. Later in de middag overleg je met een collega wat de impact is van een rapportage van de inspectie justitie en veiligheid. Waar moeten we ons beleid gericht op de vakbekwaamheid van crisisfunctionarissen bijstellen? Je maakt daarvoor een plan van aanpak en bespreekt dit met je teamleider.

Heb jij het in je?
In deze functie is het belangrijk dat je :

  • beschikt over WO werk- en denkniveau
  • ervaring hebt binnen of affiniteit hebt met de (multidisciplinaire) crisisorganisatie
  • gevoel hebt voor politieke en bestuurlijke verhoudingen
  • beschikt over uitstekende mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, je weet adviezen en beleidsstukken in heldere, leesbare en begrijpelijke taal te omschrijven
  • flexibel bent ten aanzien van het werken buiten kantoortijden als het werk daarom vraagt .

Bij VrZW kun je rekenen op:
Een salaris van maximaal € 5169,-- bruto per maand, afhankelijk van diploma’s en ervaring (schaal 11, bij een 36-urige werkweek). We bieden je een tijdelijk dienstverband van een jaar. Functioneer je goed? Dan bieden we je na een jaar een vast dienstverband. Een detachering is ook bespreekbaar. Naast je salaris ontvang je een vrij besteedbaar budget van 17.05% van je salaris. Dit kun je laten uitbetalen of bijvoorbeeld inzetten voor het kopen van verlof.
VrZW kent een goede reiskostenregeling en mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen.

Word jij onze nieuwe collega?
We zien jouw sollicitatie graag tegemoet! Je kunt tot en met 25 juni a.s. reageren via deze link https://vrzw.recruitee.com/o/beleidsmedewerker-crisisbeheersing 

Natuurlijk houden n we in de sollicitatiegesprekken rekening met de richtlijnen van het RIVM. Dit betekent dat het eerste sollicitatiegesprek in principe een videogesprek is. Dit gesprek vindt plaats op 2 juli. Het eventuele tweede gesprek vindt op het Prins Bernhardplein 112 te Zaandam plaats in week 28. We vragen je met deze datums rekening te houden.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Heb je vragen over deze vacature? 
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Iwan Schaap, afdelingshoofd Risico- en Crisisbeheersing VrZW (06-53256114).

Werken bij VrZW
Binnen Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland werken brandweer, politie, GHOR en gemeenten van de regio Zaanstreek-Waterland samen aan de voorbereiding op en bestrijding van incidenten, crises en rampen. Meer weten? Op www.vrzw.nl vertellen we je er alles over.

Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland staat midden in de samenleving. Wij werken hard aan een open cultuur met ruimte voor divers talent. Divers samengestelde teams presteren beter. Voor ons is diversiteit meer dan alleen het verschil tussen man en vrouw. Diversiteit zit ook in de verschillende kwaliteiten van mensen, in de manier van werken en de manier van denken. Ons streven is dat onze organisatie een afspiegeling is van de samenleving met al haar verschillen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet gewenst.

Zaandam-Prins Bernhardplein
Prins Bernhardplein 112
1508 XB Zaandam
088 - 751 20 00

Delen