Afdelingshoofd bedrijfsvoering

Wil jij werken aan een sterke en veilige regio?
Bij de Veiligheidsregio Zaanstreek Waterland (VrZW) werken ruim 225 beroepsmedewerkers en 500 vrijwilligers in een operationele organisatie aan de veiligheid van de burgers in Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Monnickendam, Oostzaan, Purmerend, Waterland, Wormerland en Zaanstad. Dat doen zij samen met collega’s van politie, gemeenten en de GGD: de kracht van samen. Werken bij de VrZW betekent dat je werk doet, dat er toe doet. 
VrZW is in zijn huidige samenstelling een relatief jonge organisatie en dus volop in ontwikkeling. De afdeling bedrijfsvoering speelt hierbinnen als partner van de collega’s in het primaire proces een belangrijke rol. Een slagvaardige organisatie kan immers niet zonder een toegesneden ondersteuning. Vol ambitie om de organisatieontwikkeling verder vorm te geven, is de afdeling bedrijfsvoering op zoek naar een:

Afdelingshoofd bedrijfsvoering (36 uur per week)

De afdeling en het team
De afdeling Bedrijfsvoering adviseert en ondersteunt met 50 medewerkers de overige afdelingen van onze organisatie op het gebied van personeel, inkoop, organisatie, financiën, facilitaire zaken, communicatie, informatievoorziening, automatisering, archivering en managementondersteuning. Je stuurt rechtstreeks 3 teamleiders en het team Communicatie aan. Je rapporteert aan de directeur en maakt deel uit van het Management Team.

Wie zoeken wij
Wij zoeken een enthousiast en betrokken persoon die vanuit een ontwikkelingsgerichte visie mede leiding geeft aan de verdere doorontwikkeling van de organisatie. Wij verwachten dat je een brede kennis hebt van de verschillende bedrijfsvoeringsonderdelen, waardoor je goed in staat bent op de verschillende onderdelen een visie te formuleren en als sparringpartner op te treden voor de teamleiders. Je bent bekend met de dynamiek in een operationele organisatie, en je weet de verschillende belangen en afwegingen om te zetten in een duidelijke richting voor de afdeling. Je hebt een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en weet hierin richtinggevend te acteren.
De komende jaren speelt er een aantal samenwerkingsvraagstukken met andere organisaties. Wij verwachten dat jij met de teamleiders invulling geeft aan deze trajecten en de afdeling daarin meeneemt.

Wij verwachten het volgende van je

  • academisch werk- en denkniveau
  • ruime managementervaring, bij voorkeur in het publieke domein
  • ervaring met het leiden van veranderprocessen vanuit een planmatige aanpak
  • kennis van en ervaring met het door ontwikkelen van de bedrijfsvoeringsfunctie
  • lef en doorzettingsvermogen
  • een coachende managementstijl waarbij je ruimte geeft aan je team, werkt vanuit vertrouwen en stuurt op hoofdlijnen. Daarbij sta je voor je afdeling en bied je steun waar nodig.

Je bent analytisch sterk, communicatief vaardig en gericht op samenwerking. Verder ben je gewoon een prettig mens, en heb je gevoel voor humor.  

Wat bieden wij
Als afdelingshoofd bedrijfsvoering staat je bij VrZW een boeiende en uitdagende functie te wachten. Deze functie is indicatief ingedeeld in schaal 14, afhankelijk van kennis en ervaring. Het salaris in schaal 14 bedraagt maximaal € 6.574,- bruto per maand, bij een 36-urige werkweek. Wij bieden daarnaast een Individueel Keuze Budget (van 17,05% van je salaris) dat je kunt laten uitbetalen, of kunt inzetten voor flexibele arbeidsvoorwaarden, alsmede een goede pensioenregeling en deelname aan een collectieve ziektekostenverzekering. Het betreft een vaste functie voor 36 uur, met een aanstelling bij wijze van proef voor 1 jaar.

Invulling van de functie op interim basis of via detachering voor de duur van 2 jaar behoort tot de mogelijkheden.

Inlichtingen en sollicitaties
Voor meer informatie over de functie van afdelingshoofd bedrijfsvoering bij VrZW kun je contact opnemen met de directeur, mw. H. Raasing, te bereiken via nummer 075 – 681 18 90. Deze vacature wordt zowel intern als extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Tot de interne doelgroep behoren medewerkers met een beroepsaanstelling en/of een aanstelling als vrijwilliger bij VrZW en medewerkers met een aanstelling bij één van de gemeenten binnen de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. Ben je geïnteresseerd in de functie van afdelingshoofd bedrijfsvoering bij VrZW? Stuur dan uiterlijk op 24 februari 2019 je sollicitatiebrief en CV via werkenbij@vrzw.nl onder vermelding van vacaturenummer 201914. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 6 maart. We vragen je daar rekening mee te houden.

Een (ontwikkel)assessment maakt onderdeel uit van de procedure.

 

Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland staat midden in de samenleving. Daarom zetten wij in op meer diversiteit binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. We werken hard aan een open cultuur met ruimte voor divers talent. Voor ons is diversiteit meer dan alleen het verschil tussen man en vrouw. Diversiteit zit ook in de verschillende kwaliteiten van mensen, in de manier van werken en de manier van denken. Ons streven is dat onze organisatie een afspiegeling is van de samenleving met al haar verschillen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet gewenst.

 

Wij gebruiken cookies