Adviseur juridische zaken

Wil jij werken aan een sterke en veilige regio?
Binnen Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland (VrZW) werken, brandweer, politie, GHOR en gemeenten van de regio Zaanstreek-Waterland samen aan de voorbereiding op en bestrijding van incidenten, crises en rampen. De organisatie bestaat uit ca 750 medewerkers waarvan 500 brandweervrijwilligers.

De afdeling en het team
De afdeling Bedrijfsvoering speelt als partner van de collega’s in het primaire proces een belangrijke rol. Een slagvaardige organisatie kan immers niet zonder een goede ondersteuning. De afdeling Bedrijfsvoering ondersteunt de andere afdelingen op gebied van o.a. personeel, inkoop, organisatie, financiën, ICT en huisvesting. Het team Financiën en Facilitair (TFF) is een divers samengesteld team van betrokken en gedreven professionals. TFF is verantwoordelijk voor advies en beheer op het gebied van financiën, AO/IC, inkoop, facilitair/huisvesting, kwaliteit en juridisch/verzekeringen. Het team Financiën en Facilitair is op zoek naar een:

Adviseur juridische zaken
(voor 16 - 24 uur per week)

Wie zoeken wij
Als adviseur juridische zaken vervang je voor de duur van minimaal 1 jaar de vaste adviseur. In deze functie ben je een spin in het web voor allerlei uiteenlopende juridische vraagstukken binnen de organisatie met uitzondering van P&O-juridische aangelegenheden. Zo toets je contracten, behandel je WOB-verzoeken en klachten en stel je regelingen op. Ook werk je regelmatig samen met de omliggende regio’s. De vaste juridisch adviseur kan je op de achtergrond wegwijs maken in de lopende dossiers en introduceren in het landelijke netwerk van juridisch adviseurs.

We vinden het belangrijk dat je over het eigen taakveld heen kijkt. Je bent geïnteresseerd en kunt je inleven in het primaire proces van de Veiligheidsregio.

Je adviseert collega’s gevraagd en ongevraagd over juridische vraagstukken en signaleert juridische risico’s. Je houdt daarbij rekening met de politiek-bestuurlijke omgeving, de organisatiebelangen en de impact daarvan.

Wat verwachten wij 

  • Een afgeronde relevante opleiding op WO-niveau;
  • Aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare functie binnen een overheidsorganisatie.

Je herkent je in de volgende competenties

  • Analytisch vermogen
  • Communicatief vaardig
  • Overtuigingskracht
  • Samenwerkingsgerichtheid
  • Initiatief

Wat bieden wij
Als nieuwe collega staat je bij VrZW een uitdagende en afwisselende functie te wachten. Afhankelijk van kennis, opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 5.017,- bruto per maand (schaal 11) bij een 36-urige werkweek.

Daarnaast bieden wij een Individueel Keuze Budget (van 17,05% van je salaris) dat je kunt laten uitbetalen, of kunt inzetten voor flexibele arbeidsvoorwaarden, alsmede een goede pensioenregeling en deelname aan een collectieve ziektekostenverzekering.

Het betreft een tijdelijke functie voor minimaal 16 en maximaal 24 uur. Mogelijk volgt een verlenging van de vervanging na de initiële periode van een jaar. Wij denken aan een detachering, maar ook een tijdelijke aanstelling is mogelijk.

Inlichtingen en sollicitaties
Deze vacature wordt zowel intern als extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Tot de interne doelgroep behoren medewerkers met een beroepsaanstelling en/of een aanstelling als vrijwilliger bij VrZW en medewerkers met een aanstelling bij één van de gemeenten binnen de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. 

Voor meer informatie over de functie, kun je contact opnemen met Philippine Stevens, adviseur juridische zaken (06-21926914), of Jaap Pranger, teamleider Financien en Facilitair (06-11886017). Ben je geïnteresseerd in de functie van adviseur juridische zaken, reageer dan uiterlijk op 15 oktober 2019 via , https://vrzw.recruitee.com/o/adviseur-juridische-zaken

 

Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland staat midden in de samenleving. Daarom zetten wij in op meer diversiteit binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. We werken hard aan een open cultuur met ruimte voor divers talent. Voor ons is diversiteit meer dan alleen het verschil tussen man en vrouw. Diversiteit zit ook in de verschillende kwaliteiten van mensen, in de manier van werken en de manier van denken. Ons streven is dat onze organisatie een afspiegeling is van de samenleving met al haar verschillen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet gewenst.

Delen