Adviseur Communicatie GHOR/VrZW

Binnen Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland (VrZW) werken brandweer, politie, GHOR en gemeenten van de regio Zaanstreek-Waterland samen aan de voorbereiding op en bestrijding van incidenten, crises en rampen.

De afdeling
De Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie (GHOR) coördineert de geneeskundige hulpverlening in ramp- en crisissituaties en bij grootschalige evenementen. Zij stemt af met betrokken partijen in de zorg (witte keten) en de brandweer, politie en gemeenten. Als er geen ramp of crisis is, richt de GHOR zich op advisering en informatievoorziening op dit terrein van openbaar bestuur en zorginstellingen. Ook is de GHOR betrokken bij het opstellen en beoefenen van procedures voor het optreden tijdens een ramp of crisis.

Op dit moment voert de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland de GHOR-taken uit voor VrZW. Als gevolg van regionale en landelijke ontwikkelingen op het gebied van (opgeschaalde) veiligheid, gezondheid en het sociaal domein heeft het Algemeen Bestuur Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland besloten tot het inrichten van een eigen GHOR-organisatie. De medewerkers van de GHOR komen in dienst bij VrZW en worden inhoudelijk aangestuurd door de directeur Publieke Gezondheid (DPG). Zij zullen het komende jaar het eigen GHOR-bureau opbouwen, onder leiding van een teamleider.

Voor dit team zijn wij op zoek naar:

Adviseur Communicatie (voor 20 uur per week)

Wie zoeken wij
Wij zoeken een enthousiaste ‘hands-on’ teamspeler, die op inspirerende wijze bijdraagt aan het versterken van het communicatief vermogen van het GHOR-bureau. Je belangrijkste uitdaging is het positioneren van het GHOR-bureau. De GHOR is een netwerkorganisatie - met partners in de witte keten, zoals ambulancevoorziening, ziekenhuizen en care instellingen. Daarnaast wordt er multidisciplinair samengewerkt met de brandweer, gemeenten en de politie én bovenregionaal met GHOR-bureaus uit andere veiligheidsregio's.

Het eerste belangrijke communicatiemoment is als het GHOR-bureau werkelijk "live" gaat en de taken overneemt van GHOR Amsterdam-Amstelland. Vervolgens moet de meerwaarde van een eigen bureau door deze partners ervaren worden.  Communicatie is hierbij uiterst belangrijk. Je adviseert het team over positionering en stelt een communicatieplan op, wat je ook uitvoert. Daarnaast adviseer je de beleidsmedewerkers van de GHOR over communicatie en positionering. Je geeft hen daarbij feedback om hun communicatiestijl meer verbindend te maken.
Verder neem je het voortouw op meer inhoudelijk gebied als het gaat om informatiemanagement tijdens een ramp of crisis. Het gaat dan enerzijds om het volop benutten van de tools als netcentrisch werken en anderzijds om inhoudelijke boodschappen (crisiscommunicatie).  Je werkt steeds nauw samen met de communicatiecollega’s van VrZW en GGD ZW.

Verder zoeken wij een collega die investeert in de opbouw van het GHOR-bureau en het team. Je vindt het uitdagend om aan het begin te staan van dit bureau - en je bent oplossingsgericht genoeg om problemen, waar je in zo'n beginfase tegen aan loopt, op te lossen voor je zelf én je collega's. Je brengt ideeën en visies in en neemt je collega's mee in jouw ervaringen binnen je werkterrein en netwerk. Je kunt ook goed luisteren naar anderen en meebewegen met ontwikkelingen die zij initiëren. Je investeert in een team waarin jij en je collega's zich prettig voelen en waarin jullie elkaar inspireren om het verschil te maken op het werkgebied van de GHOR.

Kortom, we zoeken iemand die deze uitdaging met een mix van externe en interne communicatie vol aangaat. Iemand die het veld kent en goed kan schakelen tussen de verschillende partners en ook tussen strategisch en uitvoerend niveau en tussen professionals en inwoners van VrZW.

Wat verwachten wij

 • Je hebt een HBO- of WO-opleiding Communicatie of vergelijkbaar
 • Je hebt ruime werkervaring in het communicatie vak, waarvan minimaal drie jaar als allround communicatieadviseur (i.e. advisering/coaching, externe communicatie, redactie en organisatie productie van (digitale) communicatiemiddelen);
 • Je hebt aantoonbare passie voor nieuwe, digitale (sociale) media- en communicatiemiddelen
 • Je hebt bij voorkeur ervaring binnen het zorgdomein en/of het veiligheidsdomein
 • Je bent bereid om op termijn een piketfunctie in de crisisstructuur te vervullen. Dit houdt in dat je, als je piketdienst hebt, binnen 45 minuten op de opkomstlocatie (VrZW, Prins Bernhardplein 112 te Zaandam) moet kunnen zijn. Deze diensten zijn 24x7 en heb je ongeveer eens in de 4 tot 6 weken. Hiervoor dien je een vakbekwaamheidsprogramma te doorlopen.

Je herkent je in de volgende competenties

 • Verbindend en goed kunnen netwerken
 • Bestuurlijke- en organisatiesensitiviteit
 • Initiatiefrijk
 • Resultaatgericht
 • Goede adviesvaardigheden
 • Uitstekende communicatieve en redactionele vaardigheden
 • Stressbestendig

Wat bieden wij?
Wij bieden je een uitdagende functie aan binnen een dynamische organisatie. Er wordt veel van je verwacht; het is een functie met kansen en uitdagingen. Bij deze functie is een salaris bepaald, afhankelijk van kennis en ervaring, van maximaal € 4.225 bruto  per maand (schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Voor je piketfunctie ontvang je een piketvergoeding.
Wij bieden je daarnaast een mooi pakket secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • een Individueel Keuze Budget ( van 17,05% van je salaris), dat je kunt laten uitbetalen of kunt inzetten voor flexibele arbeidsvoorwaarden
 • een goede pensioenregeling en deelname aan een collectieve ziektekostenverzekering

De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar. Aan het eind van dat jaar wordt geëvalueerd of deze capaciteit structureel op deze wijze zal worden ingevuld binnen het GHOR-bureau.
Je werkt op twee locaties: Prins Bernhardplein 112 (VrZW) en Vurehout 2 (GGD ZW) te Zaandam.

Inlichtingen en sollicitaties
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met  Ria Logtenberg, kwartiermaker GHOR. Tel. 06-106 59 509. Dit kan tot en met 21 december en vanaf 7 januari. Ook kan je een beeld van het beleidsterrein krijgen op de websites van VrZW   https://www.veiligheidsregiozaanstreekwaterland.nl/organisatie/ghor-zaanstreek-waterland.html en GHOR Amsterdam-Amstelland, die deze taak op dit moment uitvoert http://www.ghor-amsterdam-amstelland.nl/ghor-bureau

Deze vacature is intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Tot de interne doelgroep behoren medewerkers met een beroepsaanstelling en/of een aanstelling als vrijwilliger bij VrZW,  medewerkers met een aanstelling bij één van de gemeenten binnen de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland en medewerkers van de GGD Zaanstreek-Waterland.

Heb je interesse en wil je VrZW komen versterken als Adviseur Communicatie? Stuur dan je motivatiebrief en cv uiterlijk op 18 januari a.s. naar werkenbij@vrzw.nl onder vermelding van vacaturenummer 201904.
De sollicitatiegesprekken zijn gepland in de periode 18 januari tot en met 8 februari. We vragen je daar alvast rekening mee te houden wanneer je solliciteert.

Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland staat midden in de samenleving. Daarom zetten wij in op meer diversiteit binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open cultuur met ruimte voor divers talent. Voor ons is diversiteit meer dan alleen het verschil tussen man en vrouw. Diversiteit zit ook in de verschillende kwaliteiten van mensen, in de manier van werken en de manier van denken. Ons streven is daarom dat onze organisatie een afspiegeling is van de samenleving met al haar verschillen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet gewenst.

Zaandam-Prins Bernhardplein
Prins Bernhardplein 112
1508 XB Zaandam
088 - 751 20 00

Delen