Adviseur Communicatie VrZW

Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland zoekt een:

Adviseur communicatie
32 tot 36 uur per week

In deze functie:

 • ben je één van de twee adviseurs communicatie voor het management
 • schakel je moeiteloos tussen strategisch-tactische advisering over communicatievraagstukken en praktische uitvoering
 • versterk je het interne en externe communicatieve vermogen van VrZW
 • volg je relevante ontwikkelingen en het voor ons belangrijke nieuws op de voet

 Jouw werkdag
Je start je werkdag met een kop koffie en neemt je agenda door. Je eerste afspraak vandaag is met het afdelingshoofd Brandweerzorg. Je adviseert hem over de communicatie rondom organisatieveranderingen binnen zijn afdeling. Als geen ander heb je daarbij in beeld waar de gevoeligheden liggen. Terug op je werkplek neem je de media door om het mediabeeld van VrZW van deze week te op te stellen en rond te sturen aan de interne stakeholders.
Vlak voordat je de kantine induikt voor een lunch met je collega’s belt de projectleider van het project Regionaal Risicoprofiel (RRP). Hij wil vanmiddag nog een slag maken in een factsheet en heeft jouw advies daarbij nodig. Je helpt hem na de lunch meteen op weg. Als je terugloopt naar je werkplek krijg je een persvraag over een duikincident. Je zet, samen met je collega’s, alle zeilen bij om de vragen te beantwoorden.

Aan het einde van de middag werp je een blik op je agenda van de volgende dag. Er staat een overleg met de coördinator crisiscommunicatie op de planning. Zij wil graag dat je een aantal voorlichters van dienst coacht op communicatieve vaardigheden.

Eénmaal thuis gaat de pager! Je hebt deze week piket als voorlichter van dienst en wordt opgeroepen bij een incident in de regio. Je rijdt er met de dienstauto naartoe en doet verslag van het incident.

Saai? Geen moment! Geen werkdag is hetzelfde.

Spreekt dit je aan? Dan zoeken we jou!

Heb jij het in je?
In deze functie is het belangrijk dat je :

 • een diploma HBO- of WO communicatie op zak hebt
 • enkele jaren ervaring hebt als allround communicatie adviseur bij een overheidsorganisatie, bij voorkeur bij een veiligheidsregio of andere uitvoeringsorganisatie
 • beschikt over een rijbewijs categorie B
 • het leuk vindt om aan de slag te gaan in een operationele 24-uursorganisatie die midden in de samenleving opereert met bijhorende hectiek.
 • begrijpt welke onderwerpen bestuurlijk gevoelig kunnen liggen en afbreukrisico in zich hebben.
 • uitstekend kunt schakelen en prioriteren
 • goed kunt netwerken en samenwerken
 • de verschillen tussen jou en je collega’s waardeert en openstaat voor meningen van anderen.

Bij VrZW kun je rekenen op:

 • een sterk en klein team communicatie (totaal 2,6 fte) dat elkaar goed steunt en vervangt.
 • een salaris van maximaal € 4406,- bruto per maand, afhankelijk van je diploma’s en ervaring (schaal 10 bij een 36-urige werkweek).

We bieden je een tijdelijk dienstverband van een jaar. Functioneer je goed? Dan bieden we je na een jaar een vast dienstverband. Naast je salaris ontvang je een vrij besteedbaar budget van 17.05% van je salaris. Dit kun je laten uitbetalen of bijvoorbeeld inzetten voor het kopen van verlof.
VrZW kent een goede reiskostenregeling. Wil je jezelf verder ontwikkelen? Hier maak je met je leidinggevende afspraken over. We organiseren allerlei laagdrempelige activiteiten op dit gebied. Zo heb je tijdens de week van de mobiliteit onder andere de mogelijkheid om bij andere organisaties in de keuken te kijken en workshops over persoonlijke ontwikkeling te volgen.

Het is de bedoeling dat je (na een training) ook meedraait in het piket Voorlichter van Dienst (VVD). Daar staat een piketvergoeding tegenover.

Word jij onze nieuwe collega?
We zien jouw sollicitatie graag tegemoet! Je kunt tot en met 29 december a.s. reageren via https://vrzw.recruitee.com/o/adviseur-communicatie.

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 10 januari a.s.

Heb je vragen over deze vacature?
Neem dan even contact op met Onno van der Rijst, afdelingshoofd bedrijfsvoering, 06 51167011 of met Ramses de Vries, adviseur communicatie, 06 156 793 64.

 

Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland staat midden in de samenleving. Daarom zetten wij in op meer diversiteit binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open cultuur met ruimte voor divers talent. Voor ons is diversiteit meer dan alleen het verschil tussen man en vrouw. Diversiteit zit ook in de verschillende kwaliteiten van mensen, in de manier van werken en de manier van denken. Ons streven is daarom dat onze organisatie een afspiegeling is van de samenleving met al haar verschillen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet gewenst.

Zaandam-Prins Bernhardplein
Prins Bernhardplein 112
1508 XB Zaandam
088 - 751 20 00

Delen