Adviseur Brandveiligheid (36 uur per week)

Ben jij onze adviseur brandveiligheid?
Binnen Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland (VrZW) werken brandweer, politie, GHOR en gemeenten van de regio Zaanstreek-Waterland samen aan de voorbereiding op en bestrijding van incidenten, crises en rampen. Zo dragen we integraal bij aan de veiligheid van onze inwoners, forenzen en toeristen binnen onze regio. Werken bij VrZW betekent dat je werk doet wat ertoe doet!

De afdeling
De afdeling Risicobeheersing houdt zich bezig met (brand-)veilig leven en zelfredzaamheid, objectinformatie, toezicht en advisering. De afdeling zet de komende jaren sterk in op multidisciplinaire samenwerking.

Het team
Het team Brandveilig Leven en Advies bestaat uit 17 medewerkers. Zij houden zich onder andere bezig met:
• Projecten op het gebied van waterveiligheid en de omgevingswet;
• Advisering aan gemeenten op de onderdelen omgevingsveiligheid, brandveiligheid en evenementenveiligheid;
• Het verhogen van het (brand)veiligheidsbewustzijn en de kennisontwikkeling bij burgers, bedrijven en instellingen;
• Samenwerken met de collega’s binnen de afdeling en organisatie op integrale vraagstukken.

Een breed pakket aan werkzaamheden dat het team uitvoert op basis van een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid.

Voor de afdeling Risicobeheersing, binnen het team Brandveilig Leven en Advies, zoeken wij een:

Adviseur Brandveiligheid
 (voor 36 uur per week)

Wie zoeken wij?
Jou! Als adviseur brandveiligheid adviseer je  aan de gemeenten binnen de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland over de brandveiligheid van nieuwbouw, verbouw en bestaande bouw. Je bent  sparringpartner van de gemeenten op dit gebied, waar het bijvoorbeeld gaat om vragen van inwoners, bedrijven en instellingen. Ook werk je met de gemeenten samen aan integrale casuïstiek.

Vraagstukken die hierbij spelen zijn onder andere:
• Risicogerichte- en integrale advisering
• Gelijkwaardigheidsbeoordeling onder meer op basis van NEN6060-NEN6079
• Brandbeveiligingsinstallaties

Je geeft risicogerichtheid verder vorm en inhoud  in het dagelijkse werk. Door je gesprekspartners bewust te maken van hun rol en verantwoordelijkheid, zorg jij ervoor dat het risicogerichte advies wordt vertaald naar een meer brandveilige omgeving.

Wat verwachten wij van jou?
De maatschappij verandert en de VrZW verandert mee. Van regel- naar risicogericht, maar ook van overheidsorgaan naar gesprekspartner/participant in veiligheid. Dit vraagt om hedendaagse vaardigheden zoals kritisch, zelfstandig, probleemoplossend en creatief denken. Samenwerken en effectief communiceren vormen je tweede natuur. Je weet je collega’s mee te nemen in jouw aanpak en staat sterk in je schoenen. Naast gebruikelijke werkwijzen, zie en benut jij nieuwe kansen om brandveiligheid aan de man te brengen.

Functie-eisen:
• Afgeronde MBO(4)-opleiding met bouwtechnische achtergrond;
• Relevante cursussen en opleidingen op het gebied van brandveiligheid;
• Kennis van de actuele en relevante wet- en regelgeving, waaronder het bouwbesluit;
• Je kunt gevarieerd advies geven, soms globaal en snel, soms gedetailleerd en uitgebreid;
• Je hebt goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden;
• Je kunt werken in teams en over de grenzen van je vakgebied heen kijken.

Wat bieden wij jou?
Werken bij Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland betekent onderdeel zijn van een bijzondere en ambitieuze organisatie. Wij lopen voorop als het gaat om veiligheid in de regio. Wij groeien in onze slagvaardigheid, wij staan voor professionaliteit, wij zijn zichtbaar en sterk in samenwerking met partners én burgers. In de praktijk werken we aan continue verbetering en dat doen we met elkaar. Werken bij Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland betekent dat je, gebruikmakend van jouw talenten, een unieke bijdrage levert aan de veiligheid in de regio.

We bieden je een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden aan zoals:
• een vaste aanstelling (na een jaar voldoende functioneren);
• een bruto salaris van maximaal € 3.805,00 bruto per maand (schaal 9 CAR-UWO);
• een Individueel Keuze Budget (van 16,8% van je salaris), dat je kunt laten uitbetalen of kunt inzetten voor flexibele arbeidsvoorwaarden;
• een goede pensioenregeling en deelname aan een collectieve ziektekostenverzekering.

Bij deze functie hoort de HR21 functie medewerker beleidsuitvoering II / medewerker brandveilig leven en advies B.

Inlichtingen en sollicitaties
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Maarten den Arend, teamleider Brandveilig Leven en Advies, 06-23146554 en/of Erik Breeuwsma, adviseur brandveiligheid, 075-681 1868.

Als veiligheidsregio willen we midden in de samenleving staan. Om iets te kunnen betekenen, is het belangrijk dat we de samenleving begrijpen. Daar hebben we divers personeel voor nodig. Hier houden we rekening mee in de selectieprocedure.

Deze vacature is intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Tot de interne doelgroep behoren medewerkers met een beroepsaanstelling en/of een aanstelling als vrijwilliger bij VrZW óf medewerkers met een aanstelling bij één van de gemeenten binnen de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland.

Heb je interesse en wil je VrZW komen versterken als medewerker brandveilig leven en advies B/ adviseur brandveiligheid?
Stuur dan een unieke motivatie en cv uiterlijk op 29 augustus 2018 a.s. naar werkenbij@vrzw.nl

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op woensdag 12 september 2018. We vragen je daar alvast rekening mee te houden wanneer je solliciteert.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet gewenst.

Zaandam-Prins Bernhardplein
Prins Bernhardplein 112
1508 XB Zaandam
075-6811811
Wij gebruiken cookies