Adviseur arbeidsveiligheid (m/v)

Wil jij werken aan een sterke en veilige regio?
Binnen Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland (VrZW) werken, brandweer, politie, GHOR en gemeenten van de regio Zaanstreek-Waterland samen aan de voorbereiding op en bestrijding van incidenten, crises en rampen. De organisatie bestaat uit ca 750 medewerkers waarvan 500 brandweervrijwilligers.

De afdeling en het team
De afdeling Bedrijfsvoering adviseert en ondersteunt de andere afdelingen van onze organisatie op het gebied van personeel, inkoop, organisatie, financiën, facilitaire zaken, communicatie, informatievoorziening, automatisering en archivering. In het team P&O komen P&O-taken en managementondersteuning samen. De P&O medewerkers uit het team houden zich bezig met beleids-, advies en beheerstaken voor zowel beroepsmedewerkers als vrijwilligers.

Veiligheid op de werkplek is een belangrijk onderwerp bij VrZW. Denk hierbij aan arbeidsveiligheid, Arbo, arbeidshygiëne en bedrijfshulpverlening (BHV). We hebben een Arboplan vastgesteld waarin de verschillende elementen van ‘schoon, gezond en veilig werken’ zijn opgenomen. Gezien het toenemende belang van deze elementen vraagt dit een goede regie en coördinatie voor de uitvoering van deze werkzaamheden. Het melden en signaleren van onveilige situaties, zowel tijdens opleiden, trainen en oefenen als tijdens incidenten bestrijding is belangrijk om het ontstaan van ongevallen te kunnen beheersen. Het implementeren van de branche RI&E met plan van aanpak alsmede het verder bevorderen van de Risico Awareness binnen de gehele organisatie zijn belangrijke speerpunten voor de aankomende periode.

Het team P&O en Managementondersteuning is op zoek naar een:

Adviseur arbeidsveiligheid (m/v)
(Voor 32 uur per week)

Wie zoeken wij
Een enthousiaste en ervaren collega die bijdraagt aan een veilige en gezonde werkplek waar medewerkers met plezier hun werk kunnen doen. Je bent mede verantwoordelijk voor het op de kaart zetten, formuleren, actualiseren en up to date houden van het arbobeleid. Je zorgt voor het opstellen van procedures, instructies en protocollen op het gebied van arbeidsveiligheid. Samen met de preventiemedewerkers zorg je voor de coördinatie van de ongevallen/bijna ongevallen registratie. Zo adviseer je over verbetering van de arbeidsomstandigheden. Je levert een bijdrage aan het uitvoeren van de RI&E en stelt, samen met de leidinggevenden, op basis van de uitkomsten een plan van aanpak op en monitort de uitvoering. Je coördineert de BHV organisatie regio breed. Je zorgt dat er jaarlijks een Arbo jaarverslag komt. Verder werk je samen met alle Arbo gerelateerde partijen zoals bij voorbeeld de Ondernemingsraad en de bedrijfsarts en participeer je in het landelijke en regionale Arbo-netwerk. De adviseur arbeidsveiligheid is adviserend aan de verantwoordelijke lijnfunctionaris en monitort en adviseert op grond van Arbowetgeving, landelijke handreikingen en richtlijnen

Wij verwachten het volgende van je:

  • een HBO werk- en denkniveau (arbeid en gezondheid, veiligheidskunde);
  • minimaal 3 jaar relevante werkervaring binnen het vakgebied;
  • ervaring met (arbeids)veiligheid gerelateerde vraagstukken in een complexe omgeving
  • kennis van en ervaring met de uitvoering van (administratieve) verplichtingen uit relevante wet- en regelgeving op het gebied van arbozorg en arbeidsveiligheid
  • je bent oplossingsgericht en kunt goed kunt plannen en organiseren

Je herkent je in de volgende competenties:

  • analytisch vermogen
  • klantgericht
  • kwaliteitsgericht
  • nauwkeurigheid
  • communicatief

Wat bieden wij
Als adviseur arbeidsveiligheid staat je bij VrZW een leuke en dynamische functie te wachten. De functie kent een voorlopige indeling in schaal 10. Na een jaar delen we de functie definitief in. Het salaris bedraagt, afhankelijk van kennis en ervaring, maximaal € 4225,- bruto per maand, bij een 36-urige werkweek. Naast je salaris beschik je over een vrij besteedbaar budget. Dit individueel Keuzebudget (IKB) bedraagt 17.05 % van je maandsalaris en kun je voor diverse doelen gebruiken.

Inlichtingen en sollicitaties
Voor meer informatie over deze functie bij VrZW kun je contact opnemen met Eltje van Houten, teamleider P&O en Managementondersteuning (06-11980885).

Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland staat midden in de samenleving. Daarom zetten wij in op meer diversiteit binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open cultuur met ruimte voor divers talent. Voor ons is diversiteit meer dan alleen het verschil tussen man en vrouw. Diversiteit zit ook in de verschillende kwaliteiten van mensen, in de manier van werken en de manier van denken. Ons streven is daarom dat onze organisatie een afspiegeling is van de samenleving met al haar verschillen.

Deze vacature is intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Tot de interne doelgroep behoren medewerkers met een beroepsaanstelling en/of een aanstelling als vrijwilliger bij VrZW en medewerkers met een aanstelling bij één van de gemeenten binnen de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. Ben je geïnteresseerd in de functie van adviseur arbeidsveiligheid bij VrZW? Stuur dan uiterlijk op 11 januari je sollicitatiebrief en CV via werkenbij@vrzw.nl onder vermelding van vacaturenummer 201906.

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 18 januari. We vragen je daar rekening mee te houden.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

Zaandam-Prins Bernhardplein
Prins Bernhardplein 112
1508 XB Zaandam
075-6811811
Wij gebruiken cookies