Brandweerherdenking in Zaanstreek-Waterland

  • Zaanstreek-Waterland
  • 18 juni 2021

Op zaterdag 19 juni om 13.00 uur maken de brandweerposten Prins Bernhardplein (vrijwilligers) Purmerend (beroeps), Broek in Waterland, Landsmeer, Marken en Wormer het ereteken voor omgekomen brandweermensen in Nederland.

Herdenken is belangrijk

Als brandweer staan we dag en nacht met hart en ziel klaar voor onze maatschappij. Soms zelfs met gevaar voor eigen leven. Want het brandweervak is niet zonder risico’s. Daar zijn we ons van bewust, maar we staan er niet iedere dag bij stil. Soms gaat het mis en betalen brandweermensen de hoogste prijs. Iedere derde zaterdag in juni staan wij tijdens de nationale brandweerherdenking gezamenlijk stil bij de moed en daadkracht van de brandweercollega’s die zijn omgekomen tijdens de uitoefening van het vak.

Live-uitzending Nationale brandweerherdenking

Dit jaar op 19 juni wordt voor de 10e keer de nationale brandweerherdenking bij het brandweermonument in Schaarsbergen georganiseerd. Daar vindt een ceremonie plaats met een beperkt aantal mensen in verband met de huidige maatregelen. Door middel van een live-uitzending wordt een mooie en volwaardige herdenkingsplechtigheid gemaakt. De uitzending vindt plaats vanaf 12.00 uur tot even na 13.00 uur. De instructies voor de live-uitzending vind je op www.brandweermonument.nl.

Herdenken in Zaanstreek-Waterland

Gelijktijdig met de herdenking in Schaarsbergen maken ook zes brandweerposten in onze regio het ereteken. Uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen, zoals afstand houden. De ceremonie vindt plaats zonder publiek. Het ereteken van brandweerpost Wormer is live te volgen via de Facebookpagina van de post. Verder hangen alle brandweerposten in onze regio deze zaterdag de brandweervlag halfstok.

Kijk voor meer informatie over de Nationale Brandweerherdenking op www.brandweermonument.nl.

Delen