Brandweer Zaanstreek-Waterland rukt 21 keer uit voor stormschade

  • Zaanstreek-Waterland
  • 28 augustus 2020

Woensdag 26 augustus hebben er 21 incidenten met stormschade plaatsgevonden, de meeste daarvan in het westelijke deel van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland.

De incidenten betroffen met name omgevallen bomen of delen daarvan, waarbij er (risico op-) schade aan gebouwen was of de doorgang belemmerd werd. Zo viel aan de Vermeerstraat Zaandam viel een boom tegen een woning en aan de Van Beekstraat in Landsmeer viel een boom tegen een kantoorpand.

Er was geen sprake van grote drukte en er hebben zich geen langdurige of grote incidenten voor gedaan. De brandweer heeft bij stormschades de taak om gevaar voor personen te bestrijden en de openbare weg doorgankelijk te houden.

Wie bel je dan?

Stormschade en wateroverlast. Wie bel je dan? Je leest het in deze infographic.

Infographic Storm 1280X720

Storm en wateroverlast

Bij hevige regenval en stormĀ krijgt de brandweer soms honderden telefoontjes van mensen die overlast of schade hebben. De brandweer probeert met de beperkte middelen die er zijn zoveel mogelijk te doen. Situaties die levensbedreigend zijn krijgen voorrang op de andere hulpverzoeken.
De centralisten moeten een snelle inschatting maken van het risico en kunnen daardoor niet iedereen volledig en uitgebreid te woord staan. De drukte kan er ook voor zorgen dat het langer duurt voordat je de meldkamer kunt bereiken.

Wanneer bel je nu de brandweer, wanneer de gemeente en wat kun je zelf doen?

Delen