Brandwee®tje van de dag

  • Zaanstreek-Waterland
  • 15 mei 2020

Het ‘Brandwee®tje van de dag’ is een serie raadseltjes over de brandweer en brandveiligheid. Van 18 mei tot en met 22 juni 2020 deelt Brandweer Zaanstreek-Waterland wekelijks op maandag om 9.30 uur een raadseltje via Facebook. De volgende dag krijg je het antwoord via die accounts. De antwoorden op de raadsels kun je invullen op een speciaal werkblad. Doe je mee met ‘Brandwee®tje van de dag’?

Brandwee®tje

Het ‘Brandwee®tje van de dag’ is onderdeel van een landelijke lesmethode van de brandweer. Een micro-les volgens een bepaalde aanpak. De brandweer biedt dit aan als onderdeel van haar lessen op basisscholen.

Voor leraren en schoolkinderen
Leraren kunnen deze raadseltjes gebruiken in hun lessen. De antwoorden op de raadsels kunnen kinderen invullen op een werkblad. Instructies, video’s, werkbladen en ander speciaal ontworpen materiaal staat klaar als bestandjes om te downloaden op brandweer.nl als Brandwee®tje van de dag.

Tip: In deze tijden van corona zijn deze raadseltjes wellicht ook leuk om thuis met (basisschool)kinderen te doen.

Mini-lesjes over de brandweer en brandveiligheid 

Een aantal veiligheidsregio’s biedt dit concept als pilot aan bij haar brandweerlessen op basisscholen. Brandweer Zaanstreek-Waterland ondersteunt deze actie door de weetjes van de dag te delen via haar Facebook-, Twitter- en Instagram-accounts @BrandweerZW. Bij gebleken succes kunnen we het concept standaard opnemen in het lespakket van de brandweer. Zo gaan we samen voor veilig.

Delen