Sfeerbeeld jaarwisseling 2019-2020: forse stijging incidenten voor brandweer en ambulance in Zaanstreek-Waterland

  • Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland
  • 01 januari 2020

Brandweer en ambulancedienst hebben zich goed voorbereid op oud en nieuw. Het was dit jaar drukker dan het voorgaande jaar. Dit betroffen veel kleine incidenten. De ambulancedienst maakt melding van een drukke maar beheersbare jaarwisseling. Er waren 107 ambulanceritten tegen 91 vorig jaar. Er is 78 keer een beroep gedaan op de brandweer (tegen 51 incidenten tijdens de vorige jaarwisseling). Het zwaartepunt lag hierbij ook dit jaar op container-, afval- en buitenbranden. Dit was 63 keer het geval.

Dichte mist
De jaarwisseling werd gekenmerkt door een dichte mist. Het KNMI en Rijkswaterstaat informeerden inwoners over de weersomstandigheden. Ook onze hulpverleners zijn hierover geïnformeerd en werden verzocht hun veiligheid in acht te houden bij het aanrijden op incidenten. De situatie werd gemonitord.

Autobranden E. Heimansstraat Zaandam
De brandweer is 2 keer opgeroepen voor een autobrand in de E. Heimansstraat in Zaandam. De politie heeft hierbij de brandweer geassisteerd. Omstanders gooiden vuurwerk naar politie en brandweer en hinderden de inzet.

Agressie tegen hulpverleners
Er zijn op dit moment in Zaanstreek-Waterland geen aangiftes gedaan van agressie tegen hulpverleners van de brandweer en ambulancedienst.

De in dit bericht gegeven cijfers zijn voorlopig en betreffen een eerste sfeerbeeld.


Gemeente

Incidenten brandweer

Beemster

2

Edam-Volendam

9

Landsmeer

-

Oostzaan

1

Purmerend

21

Waterland

-

Wormerland

3

Zaanstad

42

Totaal

78

Delen