Jonge helden gezocht! 13 - 15 jaar

  • Volendam
  • 24 oktober 2018

Als elke seconde telt, rekenen mensen op de Brandweer, Politie, het Rode Kruis of de Reddingsbrigade. Jij krijgt de unieke kans om te ervaren wat al deze hulpdiensten doen.

Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland heeft op dit moment twee jeugdbrandweerkorpsen: Purmerend en Zaanstad. Vanaf begin 2019 wordt de gemeente Edam-Volendam de thuisbasis voor het derde jeugdkorps in de regio. Dit wordt niet alleen zoals de andere korpsen een traditioneel ‘brandweerrood’ jeugdkorps. Maar een innovatief, divers en breed georiënteerd jeugdhulpverleningsteam.

Je leert ‘alles’ over het brandweervak. Maar er is meer! Je neemt een kijkje in de keuken van andere hulpdiensten zoals de reddingsbrigade, het Rode Kruis en politie. En je doet in wedstrijdverband mee aan vaardigheidsproeven van de brandweer.

Informatiebijeenkomst
Ben jij 13-15 jaar, heb je lef, een goede conditie, wil je wat voor mensen betekenen en woon je in Edam-Volendam, Landsmeer of Waterland? Meld je dan voor 29 oktober aan via jeugd@vrzw.nl voor het nieuwe jeugdhulpverleningsteam.

Je bent dan van harte welkom op de informatiebijeenkomst op woensdag 31 oktober om 19.30 uur. Locatie Brandweerpost Volendam, Julianaweg 137B, Volendam.

Meer weten?
Wil je meer weten over het jeugdhulpverleningsteam? Lees dan de factsheet 'Jeugdhulpverleningsteam Markermeergebied'.

Delen