VrZW en Brandweer AA bezegelen aanschaf tankautospuiten

  • Zaandam
  • 22 mei 2017

Brandweer Amsterdam-Amstelland (AA) en Brandweer Zaanstreek-Waterland hebben de handen ineen geslagen voor een gezamenlijk aanschaf van tankautospuiten (TS). De gezamenlijke Europese aanbesteding hiervoor is afgerond. De opdracht is gegund aan Dutch Rescue Vehicles (DRV), leverancier van tankautospuiten van Rosenbauer. VrZW is voornemens in de komende 4 jaar vier TS’en te vervangen, AA acht. Begin 2018 verwachten we de eerste nieuwe TS in onze regio.

Opdracht gegund aan DRV
Maandag 15 mei tekenden Leen Schaap (commandant Brandweer AA) en Hilda Raasing (Commandant Brandweer Zaanstreek-Waterland) de overeenkomst met André Knol van DRV. DRV is importeur van Rosenbauer tankautospuiten. En Rosenbauer is de grootste bouwer van tankautospuiten in Europa. De ondertekening vond plaats op Pier Afrika in Amsterdam. De locatie voor de logistiek, technische dienst en het bureau verwerving van Brandweer AA.

Het raamcontract is voor de periode van 4 jaar, met een optie op 2 maal een verlenging met 2 jaar. Het nieuwe voertuig bestaat uit een Rosenbauer opbouw op een Mercedes Benz Chassis. Een modern voertuig waarbij aandacht aan innovatie en inrichting is gegeven.

Delen