Veel te beleven tijdens de Veiligheidsdag 14 oktober in Wormerland

  • Wormer
  • 29 september 2017

De gemeente Wormerland organiseert, samen met de politie, Brandweer Zaanstreek-Waterland (onderdeel van Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland ) en Ambulancedienst Amsterdam op zaterdag 14 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur de Veiligheidsdag.

Om 10.00 uur opent brandweer gebiedscommandant Siebeling het leerzame en gezellige evenement dat plaatsvindt in en om de brandweerkazerne en op het parkeerterrein van het gemeentehuis, aan de Koetserstraat 4 en 5 in Wormer. Burgemeester Peter Tange houdt om 14.00 uur een toespraak. Er zijn diverse partijen aanwezig, zoals Veilig Verkeer Nederland en burgerhulp Jisp en Oostknollendam, om er een onvergetelijke dag van te maken voor jong en oud. Kinderen onder de 12 jaar mogen alleen met begeleiding van een volwassene het terrein op.

Jaarlijks is er, tijdens de Week van de veiligheid, in het hele land extra aandacht voor veiligheid. In Wormerland wordt er een heuse Veiligheidsdag georganiseerd voor alle inwoners. Bekijk tijdens dit evenement een brandweerauto, ambulance of politiewagen van binnen, neem een kijkje in de brandweerkazerne en stap in de rijsimulator en ervaar hoe het is om met een slok op achter het stuur te zitten. Brandweer Zaanstreek-Waterland is aanwezig met de Brandweer VR Experience. Hier kunt u door middel van virtual reality ervaren hoe u brand voorkomt en wat u moet doen als er brand uitbreekt. Om 13.00 uur kunt u een realistische demonstratie bijwonen waarbij hulpdiensten een slachtoffer redden dat bekneld zit. Komt u ook?

Delen