Koninklijke onderscheiding voor de heer Mantel van brandweerpost Wormer

  • Wormer
  • 19 december 2017

Burgemeester Tange van Wormerland reikte vrijdag 15 december een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer B. (Bas) Mantel uit Wormer. Op een dynamische korpsavond, waar ook een aantal brandweerdiploma's uitgedeeld werden, was de Koninklijke Onderscheiding voor de heer Mantel een prachtig sluitstuk.

Collega’s van post Wormer haalden de heer Mantel op vanwege zijn afscheid als actief lid van de post. Bij de kazerne hadden de collega’s een behendigheidsoefening met een scootmobiel georganiseerd. Hij mocht hiermee even oefenen door met zwaailampen en sirenes een klein parcours door de kazerne af te leggen. Dat deed hij foutloos. Vervolgens ging het gezelschap naar de kantine om daar de nodige onderscheidingen in ontvangst te nemen.

Al 30 jaar actief
De heer Mantel ontving een brandweerspeld omdat hij 30 jaar brandweervrijwilliger was.  Daarna werden alle brandweerdiploma’s uitgereikt. Vervolgens riep de burgemeester de heer Mantel nog een keer naar voren. Tot zijn verrassing kreeg hij een  Koninklijke Onderscheiding opgespeld. Hij is nu lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Mantel was ruim dertig jaar vrijwilliger bij de brandweer. In 1987 kreeg hij zijn diploma brandwacht 2de klasse. Een jaar later kreeg hij zijn diploma brandwacht 1e klasse. In 2007 haalde hij zijn diploma brandweerchauffeur en in 2011 werd de heer Mantel bevorderd tot hoofdbrandwacht. In verband met zijn leeftijd neemt de heer Mantel op 1 januari aanstaande afscheid.

Delen