Brandweer VR Experience maakt kans op Gouden Rookmelder

  • Zaandam
  • 21 maart 2017

Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland maakt met de nieuwe Brandweer VR Experience kans op de Gouden Rookmelder. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt voor het mooiste of ludiekste project op het gebied van brandpreventie.  

Brandweer VR Experience
De Brandweer VR Experience is een unieke realistische beleving in 360°. In een virtuele wereld leer je hoe je brand voorkomt en ervaar je wat je moet doen als er brand uitbreekt. Je doorloopt drie scenario’s: ‘ Zoeken’, ‘Vluchten’ en ‘Koken’.

In het scenario ‘Zoeken’ zoek je naar brandonveilige situaties in huis. In ‘Vluchten’ ervaar je wat je moet doen en nodig hebt om bij brand veilig te kunnen vluchten. In ‘Koken’ leer je wat je moet doen om vlam in de pan te voorkomen.

Je kunt de Brandweer VR Experience ervaren in onze nieuwe VR container en straks ook thuis. De Brandweer VR app is namelijk binnenkort ook verkrijgbaar in de App Store (iOS) en Google Play (Android). Het enige wat je nodig hebt is de app, een smartphone en een VR-cardboard bril.

Andere kanshebbers
Naast Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland maken ook Veiligheidsregio Utrecht (VRU) en Brandweer Gelderland-Midden samen met Brandweer Twente kans op de Gouden Rookmelder. De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) dingt mee met het project WhatsApp jouw brandende vraag’. Brandweer Gelderland-Midden heeft samen met Brandweer Twente 'Brandweer Bingo’ ontwikkeld.

Ieder jaar werkt de Nederlandse Brandwonden Stichting nauw samen met de brandweer om landelijke aandacht te vragen voor brandveiligheid. Regionaal organiseren de brandweerkorpsen van de veiligheidsregio’s diverse ludieke acties om mensen bewust maken van de brandgevaren in hun woning. Jaarlijks wordt in april (dit jaar op woensdag 12 april) één van deze acties bekroond met de Gouden Rookmelder.

Brandweer VR Experience bij jou in de buurt

  • 1 juli - Open Wijk Wheermolen - Purmerend
  • 2 juli - Brandweerpost Spijkerboor 75 jaar - Spijkerboor
  • 8 juli - Open Dag brandweerpost Broek in Waterland 

Delen