Bronzen medaille voor redders drenkeling

  • 16 december 2016

Burgemeester Van Beek heeft donderdag 15 december aan redders in nood André Bink (Beemster) en René Burggraaf (Oosthuizen) de bronzen medaille voor het redden van een drenkeling uitgereikt. Dit gebeurde in het gemeentehuis van Beemster.

Zij deed dit onder toeziend oog van familie van de redders, gebiedscommandant André Siebeling en het slachtoffer. Deze laatste was op 10 mei met zijn auto over de Purmerenderweg op weg naar het tuincentrum om plantjes te kopen. Plotseling raakte hij van de weg en belandde op zijn kop in de sloot. Buurtbewoner Bink stond op dat moment op de ladder zijn huis te schilderen. Hij aarzelde geen moment toen hij een opvallende klap hoorde. René Burggraaf, onze collega uit de 24-uursdienst in Purmerend, passeerde in zijn vrije tijd toevallig het eenzijdige ongeval. Hij heeft als professioneel brandweerduiker assistentie verleend.

Burgemeester Van Beek: "jullie hebben in korte tijd uitstekend gehandeld en daarmee goed burgerschap getoond". Reden om contact op te nemen met de heer Heldring van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen om deze moed te belonen. Op jaarbasis worden ongeveer vijfenvijftig medailles uitgereikt.

Bron: Geert Heikens, Redactie Binnendijks Middenbeemster

 

Delen