Brandweer VR Experience

“Een woningbrand overkomt mij niet.” Dat denken veel mensen... Toch krijgt de brandweer jaarlijks duizenden meldingen van brand in een woning. Gelukkig kun je zelf veel doen om je huis brandveiliger te maken. Of, als er toch brand uitbreekt, de gevolgen ervan te beperken. 

Weet jij wat er in jouw huis kan zorgen voor brand? Hoe je bij brand veilig kunt vluchten en wat je moet doen bij vlam in de pan? Dit kun je nu zelf ervaren in onze nieuwe Brandweer VR Experience. De Brandweer VR Experience is een unieke virtual reality (VR) ervaring in 360°. In deze virtuele wereld leer je hoe je brand voorkomt. Ook ervaar je wat je moet doen als er brand uitbreekt. Je doorloopt drie scenario’s: ‘ Zoeken’, ‘Vluchten’ en ‘Koken’.

In het scenario ‘Zoeken’ zoek je brandonveilige situaties in huis. In ‘Vluchten’ ervaar je wat je moet doen en wat je nodig hebt om bij brand veilig te kunnen vluchten. In ‘Koken’ leer je wat je moet doen om vlam in de pan te voorkomen. 

Thuis ervaren? Dat kan ook!

Je kunt de Brandweer VR Experience ervaren in onze nieuwe VR container, maar ook gewoon thuis. De Brandweer VR Experience app is namelijk ook verkrijgbaar in de Google Play Store (Android) en App Store (iOS). Het enige wat je nodig hebt is de app, een smartphone en een VR cardboard bril. Deze brillen zijn verkrijgbaar in diverse winkels. 

De Brandweer VR Experience is een initiatief van Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland en is gericht op het vergroten van de bewustwording op het gebied van brandveiligheid. 

Wij gebruiken cookies