Weet jij wat je moet doen als er brand is op school?

Misschien heb je het wel eens in de klas met elkaar geoefend. Door het oefenen kun je veel makkelijker onthouden wat je moet doen. Oefenen kan ook heel leuk zijn. Zeker wanneer je als échte brandweerman of -vrouw je klasgenootje en de juf mag redden, of een 'nep' brand mag blussen.

Het is ook erg leuk als je tijdens een oefening mag controleren of iedereen wel veilig buiten komt. Dan kijk je mee of een veilige vluchtroute wordt gekozen (dus niet door de rook of langs het vuur), of de deuren worden dichtgedaan (dan kan de brand en de rook niet de hele school doorgaan), of alle toiletten en kamertjes worden gecontroleerd (stel je voor dat er nog iemand op de wc zit!) en of buiten, op de verzamelplaats, wordt geteld of iedereen ook écht veilig is.

ontruiming_de_weiert_31-10-11_019.jpg

Ontruimen bij brand is erg lastig. Voor de brandweer en andere hulpdiensten een goede reden om dit soort situaties te oefenen.

Wat wil jij later worden?

Wat wil jij later worden? Brandweerman of brandweervrouw? Werken bij de brandweer is supergaaf, maar ook wel spannend.

Brandoefening op school

Oefenen doe je samen met alle meesters en juffen en alle kinderen die in de school zijn. Maar misschien is het ook mogelijk dat de brandweer bij jullie op school komt. Vraag naar de mogelijkheden bij de brandweer bij jou in de buurt.

Delen