Op excursie naar de brandweer

Een les van de brandweer in de kazerne of zelf je brandweerspreekbeurt houden in de kazerne?


Dat zou wel heel mooi zijn. Want daar kun je met je eigen ogen zien hoe groot een brandweervoertuig werkelijk is. En wat zit er allemaal achter de rolluiken van de tankautospuit? Een schaar? Slangen? Waarom zitten die strepen op het brandweerpak? Hoe snel kun je het pak aantrekken? Dit en natuurlijk nog veel meer brandweergeheimen worden tijdens een excursie onthuld. En wie wil dat nu niet?

ontruiming_de_weiert_31-10-11_019.jpg

Ga jij mee op ontdekkingsreis in de wereld van de brandweer? Kom snel langs!

Informeer naar de mogelijkheden


Een bezoek aan de brandweerkazerne kan soms wel en soms niet. De meeste brandweerkazernes in Nederland worden gebruikt door de vrijwillige brandweer. Deze brandweermensen komen alleen naar de brandweerkazerne als er een alarmmelding is, om te oefenen en om lessen te volgen. Alleen de beroepsbrandweer is 24 uur per dag in het gebouw. De beroepsbrandweermensen hebben veel taken die moeten worden uitgevoerd. Zoals ademluchtflessen vullen en repareren, onderhoud voertuigen, veel oefenen en ga zo maar door. Het kan dus zijn dat een bezoek aan de brandweerkazerne niet altijd mogelijk is.

 

kids_excursie_buurtver_odoorn_23-06-12_127.jpg
oog_in_oog_met_de_brandweer.jpg

Mogelijkheden?

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor een excursie naar de brandweerkazerne? Neem dan contact op met de brandweer bij jou in de buurt.
Wij gebruiken cookies