Op excursie naar de brandweer

Wil je graag een brandweerkazerne bezoeken? 

Gaaf dat je een bezoek wilt brengen aan één van onze brandweerkazernes! Een bezoek aan de brandweerkazerne kan soms wel en soms niet. De meeste brandweerkazernes in Nederland worden gebruikt door de vrijwillige brandweer. Deze brandweermensen komen alleen naar de brandweerkazerne als er een alarmmelding is, om te oefenen en om lessen te volgen. Alleen de beroepsbrandweer is 24 uur per dag in het gebouw. De beroepsbrandweermensen hebben veel taken die moeten worden uitgevoerd. Zoals ademluchtflessen vullen en repareren, de voertuigen onderhouden, veel oefenen en ga zo maar door. Het kan dus zijn dat een bezoek aan de brandweerkazerne niet altijd mogelijk is.

Tijdens een bezoek aan een brandweerkazerne kun je met je eigen ogen zien hoe groot een brandweervoertuig werkelijk is. En wat zit er allemaal achter de rolluiken van de tankautospuit? Een schaar? Slangen? Waarom zitten die strepen op het brandweerpak? Hoe snel kun je het pak aantrekken? Dit en natuurlijk nog veel meer brandweergeheimen worden tijdens een excursie onthuld. Wie wil dat nu niet?

ontruiming_de_weiert_31-10-11_019.jpg

Ga jij mee op ontdekkingsreis in de wereld van de brandweer?

Informeer naar de mogelijkheden

Hieronder zie je welke brandweerkazerne het dichtst bij jou in de buurt zit zodat je zelf een afspraak kan maken om eens te komen kijken. Als je de brandweerkazerne niet kan bezoeken ben je welkom op één van onze open dagen, of misschien kan de brandweer wel les komen geven bij jou op school. Bekijk hieronder alle mogelijkheden!


 

kids_excursie_buurtver_odoorn_23-06-12_127.jpg

Breng een bezoek!

Kijk hier welke brandweerkazernes bij jou in de buurt zitten.

De brandweer op school

Wil jij les over de brandweer? Misschien wel van een echte brandweerman of -vrouw?

Spelletjes en kleurplaten

Wil je zelf aan de slag? Bekijk al onze spelletjes en kleurplaten!
oog_in_oog_met_de_brandweer.jpg

Mogelijkheden?

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor een excursie naar de brandweerkazerne? Neem dan contact op met de brandweer bij jou in de buurt.

Delen